Preoții din Protopopiatul Fălticeni continuă activitățile filantropice pentru copii și oameni suferinziLocal

Preoții din Protopopiatul Fălticeni continuă activitățile filantropice pentru copii și oameni suferinzi

       Accesări: 3189

În vremuri de grele încercări sunt aproape de semenii lor. Preoții din Protopopiatul Fălticeni continuă activitățile de filantropice pentru copii și bolnavi, oferind sprijin și bucurie. Cele mai noi acțiuni caritabile au fost realizate, ca și până acum, cu sprijinul mai multor parohi care adeveresc zicala „dar din dar se face rai”.

Inițiativa aparține departamentului de asistență socială al Protopopiatului Fălticeni, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Acțiunile organizate au fost orientate spre mediul școlar și cel medical.

„Ne bucurăm nespus de mult că într-un timp atât de scurt de la înființarea sectorului de asistență socială la nivelul Protopopiatului Fălticeni, și din încredințarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, am reușit să organizăm aceste prime activități sociale.”, a declarat preotul Adrian Dulgheriu, protopop de Fălticeni. „La aceste acțiuni se adaugă, bineînțeles, și cele anterioare de-a lungul acestui an plin de frământări pe toate planurile. Vrem să arătăm că Biserica prin preoții săi este alături de credincioșii de toate vârstele și din toate categoriile sociale, prin împreună lucrare cu școala și spitalul”.

Donație la spital

Lista donațiilor pentru Spitalului Municipal Fălticeni este completată cu un Concentrator de Oxigen de Philips cu un set complet de accesorii.

Aparatul a fost donat luni, 16 noiembrie, Secției de Pneumologie.

Dispozitivul medical, achiziționat cu 4.500 de lei, a fost predat de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu și preoții Norocel, Georgian Rotar, Tudor Neculau, în prezența șefei de secție, medicul Doinița Vîlceanu.

Ea a mulțumit în numele instituției pentru această donație, un aparat necesar persoanelor cu probleme respiratorii.

Până în prezent, Protopopiatul Fălticeni a donat spitalului aparatură medicală în valoare de peste 600.000 de lei.

Ghiozdane, jucării și dulciuri pentru copii

Preoții și-au îndreptat atenția și spre mediul școlar.

Cea de-a doua acțiune a fost desfășurată pentru copiii care provin din familii cu posibilități reduse din satul Leucușești, comuna Preutești.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu s-a deplasat la grădinița din satul Leucușești, unde a oferit din partea departamentului de asistență socială al Protopopiatului Fălticeni, ghiozdane echipate cu cele necesare pentru desfășurarea în condiții optime a cursurilor.

Printre darurile primite, preșcolarii au regăsit jucării și dulciuri.

Darurile care au fost pregătite pentru 12 copii și au fost oferite în prezența educatoarei Ana Maria Tofan, cu respectarea normelor în vigoare în ceea ce privește protecția sanitară împotriva noului coronavirus.

ȘTIRI