Accesări: 10072

Schimbare de situație la nivel local. În numai 24 de ore municipiul Fălticeni a trecut de la scenariul galben la cel roșu. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Suceava, incidența cazurilor a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

În aceeași situație se află și Comuna Fântâna Mare.

Restricțiile impuse în cele două localități vor intra în vigoare de miercuri, 18 noiembrie, la ora 0:00.

Măsuri stabilite pentru Fălticeni și Fântâna Mare

Reprezentanții Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava au stabilit un set unitar de măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava, în contextul ultimelor acte normative incidente în domeniul pandemiei de coronavirus și ca urmare a creșterii incidenței cazurilor pozitive la mia de locuitori.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Luând în considerare situația prezentată de către D.S.P. Suceava, propunerile fundamentate ale specialiștilor epidemiologi din cadrul structurii de sănătate publică, statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive Covid-19 la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale , precum și reevaluările D.S.P. a măsurilor adoptate anterior privind unele localități din județ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr.70 din 16.11.2020.

Aceasta prevede un set de șapte măsuri, restricții care sunt aplicate în toate localitățile sucevene unde rata infectărilor cu coronavirus depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

Restricții aplicate de marți în comuna Vadu Moldovei

Tot în scenariu roșu se află și Comuna Vadu Moldovei, unde restricțiile vor intra în vigoare de marți, 17 noiembrie, ora 0.00.

Primarul Bogdan Amariei a lansat un apel la calm și responsabilitate, el menționând că la nivelul localității s-a creat o „anumită stare de panică”.

Edilul a anunțat și care sunt masurile luate de CLSU Vadu Moldovei în scopul limitării și prevenirii răspândirii virusului.

„Trecem printr-o perioadă dificilă, situație creată de acest virus la nivel național și mondial, vrând-nevrând influențează și comunitatea noastră. Datorită faptului că am depășit incidența cazurilor de 3/mia de locuitori, iar în urma anunțului de intrare pe scenariul roșu, s-a creat o anumită stare de panică in satele comunei.” a declarat primarul Comunei Vadu Moldovei. „Lansez un apel de calm și liniștire a populației, dar trebuie să fim responsabili în continuare și să respectăm regulile și recomandările date de instituțiile statului. Cred că stă în puterea noastră, a tuturor să trecem peste această perioadă și să ne continuăm viața alături de cei dragi și nu este niciodată prea târziu pentru a schimba cursul lucrurilor. Vă doresc multă sănătate și responsabilitate.”

În municipiul Fălticeni sunt 95 de cazuri active de infectare cu noul coronavirus, 8 în comuna Fântâna Mare și 18 în comuna Vadu Moldovei.

În scenariul galben se află orașele Dolhasca (18 cazuri) și Liteni (17 cazuri), comunele Cornu Luncii (16 cazuri) și Râșca (9 cazuri). Celelalte localități din zona Fălticeni sunt în scenariul verde.

Horodniceni și Forăști sunt singurele comune cu rată zero de infectare.

Numărul cazurilor active de coronavirus, înregistrate la 16 noiembrie, în zona Fălticeni este de 220.

Restricțiile aplicate în Fălticeni, Fântâna Mare și Vadu Moldovei

a) Organizarea şi desfășurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;

b) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;

c) Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 06:00 – 23:00;

d) Operatorii economici prevăzuţi la art. 2 lit. b) şi c) se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;

e) Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite;

f) Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;

g) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

ȘTIRI