Poştaşul dragostei prezent de Dragobete în şcoli din Fălticeni şi Fântâna MareEducație

Poştaşul dragostei prezent de Dragobete în şcoli din Fălticeni şi Fântâna Mare

       Accesări: 403

Şi în acest an, de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români, elevii şi cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, Școala Gimnazială „Ion Muceleanu” din Fântâna Mare și Școala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni au organizat activităţi în cadrul proiectului „Poştaşul dragostei”.  

Activitățile s-au desfășurat în perioada 17-24 februarie 2020.

Biblioteca școlii și internetul au fost surse de documentare, pentru a descoperi frumusețea acestei sărbători tradiționale românești.

Copiii și-au arătat creativitatea confecționând inimioare și semne de carte cu mesaje scrise, care au împărtășit bucuria prieteniei și lucrului în echipă.

Apoi, adevărați poștași ai dragostei, elevii au pornit la drum și au împărțit inimioarele celorlalte școli, familiilor, vecinilor, celorlalți membri ai comunității.

Codrin Benta

Iată câteva dintre mesajele care au ajuns cu ajutorul Poştaşului dragostei la cei dragi : „Te iubesc pentru că nu mă lași niciodată la greu!”, „Te iubesc pentru că ești tatăl meu!”, „Te iubesc și de Dragobete!”, „Te iubesc pentru că mi-ai dat viață!”, „Te iubesc pentru că ești mama mea!”, „Te iubesc pentru că ești cea mai bună prietenă!”, „Te iubesc pentru că îmi dai iubire, mă îngrijești și ești mama mea!”, „Te iubesc pentru că mă ajuți la greu, mă îngrijești și mă iubești!”, „Te iubesc pentru că ai avut încredere în mine, mereu!”, „Te iubesc, simplu!”.

„Traversăm o perioadă ciudată: anotimpuri amestecate, nici iarnă, nici primăvară, viruși, mulți oameni bolnavi, triști, îngrijorați. Ne încăpățânăm să nu renunțăm la zâmbet, să visăm, să iubim, să-i ajutăm și pe ceilalți să uite de necazuri, de griji, de frică. Să-i aducem în inimile noastre pe toți cei care sunt departe, în alte țări, să ne rugăm pentru ei și pentru noi toți. Dragii noștri, să fiți iubiți!”, ne-a transmis profesoara Elena Paşcovici.

ȘTIRI