Accesări: 3453

Un incendiu puternic a produs pagube importante într-o gospodărie din orașul Liteni, iar proprietarul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Noaptea trecută, 20/21 ianuarie, pompierii militari de la Punctul de Lucru Dolhasca și Detașamentul Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Liteni, au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendului anunțat, prin numărul de urgență112, în jurul orei 00.12.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit, cu o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați. În acel moment exista pericolul de propagare a flăcărilor la un adăpost de animale.

Proprietarul, un bărbat în vârstă de 49 de ani, a suferit o intoxicație cu fum,  iar pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Pe timpul intervenției, pompierii au evacuat din locuință două butelii de aragaz, care erau în pericol să explodeze.

Codrin Benta

Au ars acoperișul casei, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, aparatură electronică și electrocasnică. S-au degradat pereții locuinței (construiți din bolțari și chirpici).

Incendiul a fost lichidat după aproape trei ore, la ora 3:20.

Pompierii au salvat adăpostul de animale.

Foto – Arhivă

ȘTIRI