Pompieri de la trei subunități și mulți voluntari mobilizați pentru stingerea unui incendiu puternic în satul ProbotaRural

Pompieri de la trei subunități și mulți voluntari mobilizați pentru stingerea unui incendiu puternic în satul Probota

       Accesări: 9065

Desfășurare importantă de forțe, în seara zilei de vineri, 10 aprilie, pentru stingerea unui incendiu puternic în satul Probota, zona orașului Dolhasca.

Din cauza unui foc în spații deschise, în urma curățeniei de primăvară dintr-o gospodărie, au fost afectate trei proprietăți.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 17.30, iar intrvenția pompierilor a durat aproape patru ore.

La fața locului au ajuns pompierii militari de la subunitățile din Dolhasca, Fălticeni și Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Liteni și Dolhasca, în total cu 9 mașini de stingere.

Vântul, care sufla puternic în direcția gospodăriilor, a aprins inițial trei stoguri de fân (circa 6 tone), o magazie din lemn (pe 60 metri pătrați) și acoperișul unei construcții anexe (pe 40 metri pătrați).

În gospodăria unde a fost inițiat incendiul, au mai ars circa 6 tone de cereale, 6 metri cubi lemn de foc, unelte agricole și altele.

De la prima gospodărie, flăcările s-au propagat la alte două proprietăți, unde au ars trei stoguri de fân (circa 4 tone), respectiv o anexă (pe 70 metri pătrați),  4 tone de cereale, 100 de baloți de lucernă și 2 metri cubi lemn de foc.

Prin intervenția susținută a pompierilor, au fost salvate nu mai puțin de 7 locuințe, trei anexe gospodărești și un fânar, care erau în pericol de a fi mistuite de incendiul puternic, dezvoltarea și propagarea acestuia fiind favorizate de condițiile meteo și de materialele combustibile din gospodării.

Nu au fost înregistrate victime.

“În ciuda atenționărilor pompierilor militari cu privire la pericolul reprezentat de incendierea vegetației uscate și a resturilor vegetale rezultate în urma curățeniei de primăvară, o parte dintre cetățeni ignoră recomandările autorităților și provoacă incendii care afectează suprafețe mari de teren, pun în pericol fonduri forestiere și proprietățile din apropiere”, ne-a transmis Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Foto – ISU Suceava

ȘTIRI