Polițiștii SPR Vadu Moldovei au oprit în trafic un șofer beat criță. Un pasager și-a tăiat venele de la mânăLocal

Polițiștii SPR Vadu Moldovei au oprit în trafic un șofer beat criță. Un pasager și-a tăiat venele de la mână

       Accesări: 1729

Seară de foc pentru oamenii legii. Două echipaje de poliție au oprit în traficul rutier un ieșean beat criță care circula haotic, cu un autoturism marca Audi, pe Drumul Național 2, pe raza comunei Drăgușeni. Acțiunea de prindere în flagrant a pornit de la apelul unui conducător auto la 112, martor în trafic al manevrelor făcute pe șosea.

Un echipaj al SPR Vadu Moldovei, aflat în serviciul de patrulare pe raza secției, a fost trimis să identifice mașina în trafic.

Tot atunci a fost trimis un alt echipaj de la Biroul Rutier Fălticeni, în sprijinul colegilor de la secția rurală. Era luni seara, la ora 22.00, când polițiștii au pornit în acțiunea de prindere în flagrant.

Șoferul care circula haotic a fost identificat în trafic și oprit pe raza comunei Vadu Moldovei, în apropiere de un restaurant. Oamenii legii l-au testat pe conducătorul auto cu etilotestul, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La volan se afla un tânăr de 27 ani, din comuna Vânători, județul Iași, care a fost cooperant, fiind condus de către agenții SPR Vadu Moldovei la Spitalul Municipal Fălticeni pentru prelevarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alma Clinic

În mașină se aflau și câțiva pasageri, unii aflați tot sub influența băuturilor alcoolice. Mașina a fost parcată pe acostament de către un polițist și pentru că nicio persoană din autoturism nu putea conduce autoturismul, polițiștii Biroului Rutier Fălticeni au rămas la fața locului în așteptarea unei persoane care putea prelua autoturismul pentru a-i duce pe pasageri la destinație.

Imediat după acest moment, avea să urmeze scene șocante.

Unul dintre pasageri, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a ieșit din mașină, manifestând o stare de agitație, exprimată și la nivel verbal.

Pasagerul a scos dintr-un buzunar un obiect tăietor, cu de lama de 5-6 centimetru, iar pe fondul tulburării manifestate și-a tăiat venele de la o mână.

Unul dintre polițiștii Biroului Rutier Fălticeni, agentul Ionuț Florian, a avut prezență de spirit, iar cu ajutorul unei sfori i-a strâns mâna stângă, deasupra tăieturii, făcând în acest mod un garou, pentru a opri curgea abundentă a sângelui. În același timp, agentul de poliție l-a ținut ferm, imobilizat, pe pasager, care continua să manifeste aceeași stare de agitație extremă și după ce s-a automutilat.

Sosirea la timp a unui echipaj al Ambulanței, intervenția medicilor de la Spitalul Municipal Fălticeni și cea a polițistului, care a reușit să diminueze pe cât cu putință pierderea sângelui, au fost factorii care i-au salvat viața pasagerului ce a recurs la acest gest de inconștiență.

Pentru șoferul oprit în traficul rutier, agenții SPR Vadu Moldovei i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Atenție! Imagine care vă poate afecta emoțional!

ȘTIRI