Accesări: 1948

Nereguli pe bandă rulantă. Un control de rutină pe linie rutieră poate scoate la lumină situații neștiute și în neconcordanță cu legea. Este cazul unui bărbat care s-a ales cu amenzi, oamenii legii întocmind și un dosar penal, mașina conducătorului auto fiind indisponibilizată.

Polițiștii din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei au oprit joi seara, pe Drumul Comunal 10 Ciumulești, un autoturism pentru control care circula pe relația Vadu Moldovei-Ioneasa.

Șoferului i-au fost cerut documentele, iar acesta a transmis că nu are asupra sa niciun document.

Bărbatul, domiciliat în satul Ruși, comuna Forăști, nu a putut prezenta nici permisul auto, el recunoscând faptul că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au procedat la interogarea bazelor de date și au constatat că șoferul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Mahanu Design

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Agenții SPR Vadu Moldovei au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și lipsa documentelor prevăzute de lege, șoferul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 1.305 lei.

Pe durata verificărilor, polițiștii au constatat că autoturismul nu are poliția RCA.

Agenții l-au sancționat pe șofer și pentru lipsa RCA, plăcuțele cu numerele de înmatriculare fiind reținute. Autoturismul a fost indisponibilizat până la remedierea situației.

ȘTIRI