Accesări: 1004

Șoferi băuți sunt în vizorul polițiștilor. Numărul infracțiunilor la regimul rutier, pe linia condusului sub influența alcoolului, crește odată cu apropierea sezonului rece. Agenții SPR Preutești acționează zilnic, rezultatele fiind vizibile în ceea ce privește pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Mai mult decât atât, numărul dosarelor penale este unul tot mai consistent.

Polițiștii sunt prezenți pe drumurile județene și comunale, din zona de competență, efecutând controale de rutină, în urma cărora sunt identificați conducători auto aflați sub influența alcoolului.

Două cazuri recente arată că agenții SPR Preutești au fost locul și timpul potrivit în acțiunea preventivă. Șoferii au fost depistați în aceeași zi, 16 octombrie la distanță de numai câteva ore.

Unul dintre șoferi a fost oprit pe raza localității Hârtop. Este vorba despre de un localnic, iar întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu alcooltestul.

Codrin Benta

Aparatul a indicat un rezultat de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Patrula din cadrul SPR Preutești a efectuat alte controale pe raza comunei Vulturești, unde a oprit un autoturismul condus de un șofer din comuna Vadu Moldovei.

Și acesta emana halenă alcoolică, el fiind testat cu alcooltestul.

Rezultatul indicat fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

ȘTIRI