Polițiștii SPR Preutești au somat un șofer băut și au fost nevoiți să-i spargă geamul mașinii pentru a-l opri să conducăRural

Polițiștii SPR Preutești au somat un șofer băut și au fost nevoiți să-i spargă geamul mașinii pentru a-l opri să conducă

       Accesări: 1954

Scene incredibile s-au petrecut în timpul unei acțiuni ale poliției. Agenții SPR Preutești au fost nevoiți să spargă geamul unei mașini pentru a-l opri pe un șofer băut. Înainte să procedeze astfel, oamenii legii l-au somat verbal pe conducătorul auto, de mai multe ori, pentru a coborî din autoturism.

Avertismentele n-au folosit la nimic.

Șoferul și-a făcut de cap, iar acum este cercetat penal pentru două infracțiuni.

Totul s-a petrecut pe 25 aprilie, în a doua zi de Paști. Protagonistul este un bărbat din comuna Bogdănești.

Oamenii legii spun că luni dimineața, în jurul orei 04:15, polițiștii SPR 12 Preutești aflați în serviciul de patrulare, pe raza de competență, au fost sesizați despre faptul că șoferul unui autoturism marca BMW se află sub influența alcoolului.

Echipajul de poliție s-a deplasat în direcția indicată, pe drumul comunal din apropierea clubului din Preutești, iar în dreptul unei locuințe a fost identificată mașina.

Prezența echipajului de poliție nu i-a căzut deloc bine șoferului din Bogdănești, conducătorul autoturismului marca BMW încercând să se sustragă controlului, intrând în coliziune frontală într-o mașină Audi condusă regulamentar.

Ulterior, conducătorul BMW, a circulat în marșarier aproximativ 10 metri, intrând într-un șanț și lovind gardul împrejmuitor al grădinii unei locuințe.

Polițiștii l-au somat verbal pe șofer, de mai multe ori, pentru a coborî din autoturism, acesta a refuzat, ambalând motorul pentru a ieși din șanț și a fost nevoie de spargerea geamului portierei stânga față pentru extragerea acestuia din autoturism.

Întrucât șoferul din Bogdănești emana halenă alcoolică, el a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „distrugere”.

ȘTIRI