Polițiștii fălticeneni l-au reținut și trimis în arest pe șoferul băut care circula cu peste 100 km/h pe strada SuceveiLocal

Polițiștii fălticeneni l-au reținut și trimis în arest pe șoferul băut care circula cu peste 100 km/h pe strada Sucevei

       Accesări: 1269

Toleranță zero pentru infracțiunile la regimul rutier. Polițiștii l-au reținut miercuri, 9 mai, pe șoferul care circula pe raza municipiului Fălticeni cu viteză peste limita admisă. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, se deplasa pe strada Sucevei, când a fost depistat de autospeciala de poliție cu 103 km/h, într-o zonă cu limită de viteză de 50 km/h.

Agenții Poliției Rutiere l-au oprit pe conducătorul auto, aflat la volanului unui autoturism Skoda, pentru a-i aplica sancțiunea.

Șoferul, un bărbat din comuna Rădășeni, emana halenă alcoolică, iar oamenii legii l-au testat cu etilotestul.

Aparatul indicase valoare de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus condus la spitalul din Fălticeni, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru determinarea alcoolemiei.

După prelevarea probelor biologice, la unitatea medicală, s-a stabilit valoarea de 2,56 g/l alcool pur în sânge.

Agenții Poliției Rutiere i-au aplicat, duminică, amenda maximă, de 2.900 de lei, și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Oamenii legii l-au reținut pe șofer, pentru 24 de ore, acesta fiind introdus miercuri, 9 mai, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Aceștia atrag atenția asupra consecințelor generate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, amintind și faptul că numeroase evenimente și accidente rutiere se produc din acest motiv.

Acțiunile de control și prevenire vor continua, echipajele Poliției Rutiere Fălticeni vor fi prezente zilnic în traficul auto, atât pe arterele de circulație din municipiu, cât și pe drumurile naționale.

ȘTIRI