Polițiștii fălticeneni au trimis în arest un șofer din comuna Cornu Luncii. Era băut bine și acroșase un vehicul parcatLocal

Polițiștii fălticeneni au trimis în arest un șofer din comuna Cornu Luncii. Era băut bine și acroșase un vehicul parcat

       Accesări: 1155

Toleranță zero pentru infracțiunile rutiere. Polițiștii fălticeneni au reținut marți, 29 ianuarie, un șofer din comuna Cornu Luncii. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, se afla sub influența băuturilor alcoolice și provocase un eveniment rutier în după-amiaza zilei de joi, 25 ianuarie.

Conducătorul auto se afla la volanul lui autoturism Mercedes-Benz, pe strada Mihail Sadoveanu , în zona intersecției cu Bulevardul 2 Grăniceri, a acroșat un autoturism parcat.

Polițiștii au fost anunțați prin 112, iar un echipaj s-a deplasat la fața locului.

Agenții l-au testat pe autorul faptei, care era sub influența alcoolului.

Rezultatul indicat de aparatul etilometru era de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Oamenii legii au întocmit dosar penal, apoi după administrarea materialului probator, în continuarea cercetărilor efectuate, a rezultat că în momentul evenimentului rutier, șoferul avea o alcoolemie de 2,68 g/l alcool pur în sânge, prima probă și 2.50 g/l alcool pur în sânge, a doua probă.

La data de 29 ianuarie 2024 s-a continuat urmărirea penală, pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, polițiștii dispunând reținerea șoferului din comuna Cornu Luncii pentru 24 ore, bărbatul fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

Această lege prevede că șoferii care conduc fără drept, sub influența alcoolului sau a stupefiantelor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, vor fi condamnați la închisoare cu executare nu cu suspendare.

Legea nr. 213 din 2023 care modifică articolul 91 din Codul Penal prevede faptul că: (3^1) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336.

Potrivit noilor reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

  • nu deținea permis de conducere;
  • deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub

ȘTIRI