Polițiștii fălticeneni au introdus în arest un tractorist din comuna Rădășeni. Șofer cu alcoolemie foarte ridicatăRural

Polițiștii fălticeneni au introdus în arest un tractorist din comuna Rădășeni. Șofer cu alcoolemie foarte ridicată

       Accesări: 4725

Toleranță zero pentru infracțiuni rutiere. Agenții fălticeneni continuă să aibă de furcă cu șoferii aflați sub influența alcoolului, unii dintre aceștia fiind autorii unor accidente sau evenimente rutiere. Este și cazul unui șofer din comuna Rădășeni, care și-a încheiat deplasarea cu un „popas” la Poliția Municipiului Fălticeni.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, conducea un tractor cu remorcă, iar la un moment dat a pierdut controlul ansamblului auto.

Autovehiculul a părăsit partea carosabilă, ajungând cu roțile într-un șanț betonat pentru colectare apei pluviale.

S-a întmplat joia trecută, în jurul orei 9.30.

Pe fondul acestui eveniment rutier, tractoristul s-a autoaccidentat.

În urma uui apel 112, polițiștii s-au deplasat la fața locului.

Aceștia au constatat că tractoristul emana halenă alcoolică, șoferul fiind condus la spital.

În urma recoltării probelor biologice, s-a stabilit îmbibația alcoolică de 3,48 g/l alcool pur în sânge, una dintre cele mai ridicate alcoolemii înregistrate anul acesta.

Polițiștii fălticeneni l-au reținut luni, 16 octombrie, pe bărbatul din comuna Rădășeni, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore.

Măsurile preventive au fost luate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Agenții Poliției Rutiere Fălticeni avertizează că vor fi intransigenți cu toți cei care pun în pericol siguranța în traficul auto și amintesc faptul că tractoriștii au aceleași obligații, atunci când circulă pe drumurile publice, ca și restul participanților la trafic, respectiv deținerea unui permis auto corespunzător categoriei, asigurare RCA, ITP, certificat de înmatriculare și conducerea tractorului fără a se afla sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Din vara acestui an au fost aduse modificări Codului Penal.

Legislația prevede acum că punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol ori forestier neînmatriculat sau neînregistrat se pedepsește inclusiv cu închisoare. Tot închisoare riscă și cei care nu dețin permis de conducere sau conduc pe drumurile publice un tractor.

Până în luna iulie, tractoarele agricole sau cele forestiere nu se regăseau în infracțiunile menționate.

ȘTIRI