Polițiștii fălticeneni au dat amenzi pe capete. Doi șoferi au fost depistați circulând cu 125 și 140 km/h în localitateLocal

Polițiștii fălticeneni au dat amenzi pe capete. Doi șoferi au fost depistați circulând cu 125 și 140 km/h în localitate

       Accesări: 1945

Curățenie de primăvară în traficul auto. Agenții Poliției Rutiere Fălticeni au desfășurat noi acțiuni pe linia prevenirii accidentelor produse pe fondul vitezei excesive. La sfârșitul săptămânii trecute, echipajele au fost prezente pe drumurile naționale de pe raza localităților Drăgușeni, Boroaia, Oniceni, Roșiori, Vadu Moldovei, Cornu Luncii și Fântâna Mare, pentru a-i depista pe șoferii care comit abateri.

Ca și până acum, agenții de la rutieră au acționat cu radarul neinscripționat.

Timp de trei zile, între 17 și 19 martie, au fost aplicate zeci de amenzi.

15 șoferi au devenit pietoni, fie pentru că circulau cu viteze peste limita admisă în localitate sau în afara acesteia, fie pentru depășiri pe linia continuă.

Cei foarte grăbiți în traficul auto au primit amenzi usturătoare și li s-a retras, pe loc, dreptul de a circula.

Alma Clinic

Printre aceștia se numără și doi șoferi care circulau în localitate cu viteze la regim de autostradă

Un bărbat din Vaslui, în vârstă de 23 de ani, aflat la volanul unui autoturism Fiat, a fost surprins duminică după-amiază cu 124 km/h, în localitatea Oniceni, pe un sector de drum unde se poate circula cu cel mult 60 km/h. Polițiștii i-au suspendat permisul pentru 90 de zile și i-au aplicat o amendă de 1.305 lei.

Un alt bărbat, în vârstă de 60 de ani, a fost depistat la volanul unui autoturism Ford, în timp ce circula cu 140 km/h în localitatea Boroaia.

Permisul i-a fost suspendat pentru 120 de zile, fără drept ce circulație, ceea ce înseamnă că șoferul a devenit automat pieton, fiind nevoit să-și continue deplasarea cu un alt șofer. În ton cu abaterea comisă, agenții l-au amendat cu 2.905 lei.

Alți trei șoferi din județul Iași, care conduceau mașini marca BMW și Mercedes, au fost depistați circulând în afara localității cu 132 și 138 km/h, pe DN 2E, între Spătărești și Cornu Luncii, fiind amendați cu 1.305 lei și 6 puncte penalizare.

În cadrul acelorași acțiuni de la sfârșitul săptămânii trecute, un șofer din Rădăuți, aflat la volanul unui Audi a fost depistat cu 114 km/h, pe un sector de drum cu limită de 60 km/h, în localitate Roșiori, și un alt șofer din Câmpulung Moldovenesc, ce conducea un BMW, a fost surprins în localitatea Fântâna Mare cu 125 km/h, pe un sector de drum cu limită de 50 km/h.

Ambii conducători auto au fost sancționați cu 1.305 lei amendă, respectiv 6 puncte penalizare pentru conducătorul din Rădăuți, în cazul bărbatului din Câmpulung Moldovenesc permisul fiind suspendat pentru 120 de zile.

73 de sancțiuni au fost date la sfârșitul săptămânii. Valoarea amenzilor aplicate de agenții Poliției Rutiere Fălticeni, în cele trei zile de acțiuni preventive, se ridică la 58.580 de lei.

ȘTIRI