Accesări: 5137

Zeci de șoferi ignoră cu bună știință rigorile legii în privința regimului rutier. Pe drumurile naționale din zona Fălticeni se circulă haotic și cu viteze admise doar pe autostradă. Depășirile pe linie continuă, condusul sub influența băuturilor alcoolice și mai ales încălcarea regimului legal de viteză sunt la ordinea zilei.

Dintre „sporturile” preferate, șoferii practică cel mai frecvent goana pe șosea.

Pentru a le da un moment de respiro, de 90 de zile, agenții Biroului Rutier Fălticeni au continuat „vânătoarea” de vitezomani în cadrul unei noi acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Șase conducători auto au rămas fără permis de conducere pentru următoarele trei luni, pentru depășirea vitezei legale în localitate.

Lista grăbiților zilei este deschisă de o femeie de 31 de ani din municipiul Fălticeni înregistrată pe DN 15C, în localitatea Boroaia, cu viteza de 116 km/h, limita legală fiind de 50 km/h (+66 km/h).

Un bărbat de 34 de ani, din județul Maramureș, a fost surprins cu pistolul radar, pe DN 2 din comuna Forăști, cu viteza de 114 km/h, limita legală fiind de 60 km/h (+54 km/h).

Alte două permise au fost reținute pe DJ 208 pe raza satului Basarabi, unde doi șoferi din Preutești și Suceava au fost depistați cu viteze de 103 și 106 km/h pe un sector de drum unde limita este stabilită la 50 km/h.

Un alt permis a fost reținut în vederea suspendării, pentru 90 de zile, unui șofer în vârstă de 50 de ani, din Republica Moldova, surprins cu 116 km/h în localitatea Vadu Modovei.

Alt caz este cel al unui bărbat de 36 de ani, din comuna Mălini, înregistrat, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E din comuna Cornu Luncii, cu viteza de 131 km/h, limita legală fiind de 50 km/h (+81 km/h).

Șoferilor vitezomani nu li s-a reținut doar permisele pentru 90 de zile, ci au primit și amenzi pe măsură, cu valori cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.

Potrivit datelor statistice ale Poliției Rutiere Fălticeni în primele două luni ale acestui an au fost reținute aproximativ 150 de permise de conducere doar pentru depășirea vitezei legale.

ȘTIRI