Polițiștii din Comuna Râșca au identificat un transport ilegal de cherestea. Șofer amendat și marfă confiscatăRural

Polițiștii din Comuna Râșca au identificat un transport ilegal de cherestea. Șofer amendat și marfă confiscată

       Accesări: 1901

Transport ilegal de material lemnos este la ordinea zilei în zona Fălticeni. Oamenii legii acționează pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice și, de cele mai multe ori, cei prinși în fapt sunt cei care dețin cantități mici. Lunea trecută, la orele amiezii, echipajul din cadrul Postului de Poliție Râșca a identificat în trafic un autocamion care se deplasa din direcția Slătioara către Fălticeni.

Vehiculul transporta cherestea și nu figura în SUMAL cu aviz de însoțire privind transportul de materiale lemnoase.

Polițiștii au făcut verificări în aplicația, rezultatul interogării fiind negativ,

Neavând corespondent în aplicația informatică, transportul identificat era ilegal.

Șoferul camionului a fost sincer cu oamenii legii și le-a spus că nu deține niciun document, arătând că nu a știut că este nevoie de aviz de însoțire pentru transport. Autocamionul cu cherestea aparține unei societăți cu sediul comuna Forăști.

Codrin Benta

Oamenii legii au solicitat sprijinul Ocolului Silvic Râșca pentru inventarierea cherestelei. În urma inventarierii s-a stabilit că în mașină se află cantitatea de 5,4 mc cherestea rășinoase de diferite dimensiuni.

Șoferul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 3.500 de lei, a fost predată în custodia Ocolului Silvic Râșca.

ȘTIRI