Polițiștii au oferit detalii despre accidentul din Fălticeni. Cum s-a produs coliziunea. Pietonul venea de la bisericăLocal

Polițiștii au oferit detalii despre accidentul din Fălticeni. Cum s-a produs coliziunea. Pietonul venea de la biserică

       Accesări: 3687

Multe evenimente rutiere ar putea fi evitate, dacă regulile de circulație ar fi respectate. Vineri seara s-au ciocnit două mașini pe raza municipiului Fălticeni, iar un pieton fiind rănit și internat la spital, pe fondul neacordării de prioritate. Coliziunea a avut loc la intersecția străzilor Nicu Gane și Ana Ipătescu, la ora 19:30, lângă magazinul Simos, un loc unde frecvent au loc tamponări sau accidente.

Au rezultat, din incident, și pagube materiale.

Potrivit cercetărilor desfășurate de Poliția Rutieră Fălticeni, în intersecția menționată, șoferul unei autoutilitare marca Opel, ce se deplasa pe strada Ana Ipătescu, dinspre Piața Mihail Sadoveanu (sensul giratoriu), a intrat în coliziune cu un autoturism marca BMW, pe care l-a proiectat pe trotuar.

Conducătorul autoutilitarei Opel, un bărbat din comuna Vulturești, în vârstă de 24 de ani, nu a acordat prioritate mașinii BMW, condusă regulamentar de un șofer din Fălticeni, în vârstă de 32 de ani.

Ambele autovehicule s-au oprit în gardul magazinului Simos, un pieton, aflat pe trotuar, fiind rănit de autoturismul BMW.

Alma Clinic

Pietonul, un fălticenean în vârstă de 33 de ani, venea de la biserică și se îndrepta spre locuința unde domiciliază.

Leziunea produsă în urma accidentului i-a afectat coloana vertebrală. El a fost transportat de un echipaj al Ambulanței la Spitalul Județean Suceava, după ce medicii din Fălticeni au decis transferul acestuia.

Pietonul rănit este internat la Secția Neurochirurgie din cadrul spitalului sucevean, iar, din fericire, starea lui este stabilă.

În accidentul rutier de vineri s-a rănit și pasagera aflată în autoturismul BMW, leziunea suferită fiind ușoară.

Conducătorii auto au fost testați cu etilometrul, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Aceștia s-au prezentat la spital, alături de agenții de poliție, unde li s-au recoltat probe biologice de sânge.

Polițiștii fălticeneni au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”.

ȘTIRI