Ploile abundente au creat probleme minore în Fălticeni. Șuvoaiele au format acumulări de apă pe străziLocal

Ploile abundente au creat probleme minore în Fălticeni. Șuvoaiele au format acumulări de apă pe străzi

       Accesări: 2800

Început de săptămână sub avertizări de Cod portocaliu. Prognoza meteorologilor s-a adeverit, ploile abundente abătându-se și asupra județului Suceava. Averse torențiale au fost, timp de mai bine de 20 de minute, și la Fălticeni.

Torenții au adunat resturi vegetale și pietriș, pe care l-au împrăștiat pe carosabil.

Pe câteva străzi, printre care Mihai Eminescu și Maior Ioan, canalele pentru apa pluvială nu au mai făcut față, carosabilul fiind acoperit de apă.

În zona spitalului municipal și pe Bulevardul 2 Grăniceni, zona fostei librării Casa Cărții, și pe un tronson al podului viaduct s-au format acumulări de apă pluvială.

Ploaia abundentă a fost însoțită, pentru scurt timp, de gheață.

Codrin Benta

Autoritățile locale susțin că problemele înregistrate sunt minore. Câteva crengi ale unor copaci s-au rupt fără a provoca daune. Nu au fost anunțate inundații în scări de blocuri și nici în gospodăriile din municipiu.

Una dintre stațiile cu carburanți a fost afectată de descărcările electrice din timpul ploii, alimentarea la pompe nemaifiind posibilă.

Meteorologii anunță ploi și pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru de marți și până miercuri, la miezul zilei.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 50-70 l/mp.

ȘTIRI