Pieton lovit mortal în comuna Râșca. Un alt pieton accidentat în localitatea Rădășeni. Polițiștii solicită respectarea regulilor de circulațieRural

Pieton lovit mortal în comuna Râșca. Un alt pieton accidentat în localitatea Rădășeni. Polițiștii solicită respectarea regulilor de circulație

       Accesări: 5821

Noi victime pe drumurile publice din zona Fălticeni. Doi pietoni au fost accidentați pe carosabil, unul dintre aceștia pierzându-și viața. Incidentele s-au întâmplat în aceeași zi, pe 15 decembrie, în comunele Râșca și Rădășeni.

Primul incident s-a produs în jurul orei 2.30, pe DN 2E, când un șofer din județul Iași, în vârstă de 32 de ani, a surprins și accidentat un localnic de 46 de ani. Acesta se deplasa ca pieton, pe partea stângă a drumului.

Acroșat de mașină, pietonul a fost rănit.

Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ieșeanul a fost însoțit de oamenii legii la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Codrin Benta

Al doilea incident s-a petrecut în jurul orei 17:20, în comuna Râșca, pe DJ 155A .

Un localnic, în vârstă de 23 ani, a suprins și accidentat un localnic de 47 de ani, care era angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.

În urma accidentului pietonul și-a pierdut viața.

Tânărul șofer a fost testat de polițiști cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. Potrivit procedurilor în vigoare, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

Polițiștii recomandă mai multă prudență șoferilor, iar pietonilor să traverseze prin locuri permise.

Pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. Când şi acostamentul lipseşte, pietonii sunt obligaţi să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, în direcţia lor de mers.

ȘTIRI