Petiție lansată pentru deschiderea noului spital din Fălticeni. S-au adunat peste 1.600 de semnăturiLocal

Petiție lansată pentru deschiderea noului spital din Fălticeni. S-au adunat peste 1.600 de semnături

       Accesări: 4874

Fălticenenii vor, la unison, un singur lucru acum. Așteptată de toată suflarea locală, deschiderea noului spital devine prioritate de grad zero. Cel important obiectiv din municipiu fiind este lacăt de 1 an și jumătate, lucrările pentru amenajările și construcția clădirii fiind încheiate încă din vara anului 2018.

Unitatea medicală cu șapte corpuri de clădire și 250 de paturi mai are nevoie doar de banii pentru aparatură.

Operaționalizarea serviciilor medicale în noul spital este vitală în actualul context epidemiologic din județ, în condițiile în care Spitalul Județean Suceava este închis pentru dezinfecții, în timp ce numărul medicilor și asistentelor infecțați cu noul coronavirus crește abrupt.

Pânâ când se va materializa și acest fapt, o persoană a decis să inițieze petiția „Deschideți urgent spitalul nou din Fălticeni”.

Petiția este însoțită și de un mesaj explicativ în care se arată că „în plină pandemie de coronavirus și cu Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”​ din Suceava blocat și în carantină, după ce zeci de cadre medicale au fost infectate, autoritățile țin sub lacăt o unitate nouă, încăpătoare și ultramodernă. Aproape terminat după 28 de ani de la începerea construcției, noul spital din Fălticeni mai are nevoie de aproximativ cinci milioane de euro pentru a deveni operațional și capabil de a deservi zeci de mii de pacienți. Banii necesari, însă, întârzie să fie alocați.”

Inițiatorul este Ioan Victor Moș, iar petiția a fost lansată în spațiul virtual în urmă cu o zi.

Până la ora publicării acestui material sunt peste 1.600 de semnatari.

Mai bine de jumătate dintre cei care au semnat sunt din Fălticeni, iar aproape 300 sunt din municipiul Suceava. Alte câteva zeci de persoane din Boroaia, Rădășeni, Vadu Moldovei, Mălini, Râșca, Hârtop și Dolhasca le-au urmat exemplul.

În grupul celor care susțin deschiderea noului spital se mai află câteva sute de persoane din București, Botoșani, Cluj-Napoca, Constanța, Dorohoi, Gura Humorului, Iași, Rădăuți și Târgu Neamț.

Și cei din diaspora au semnat petiția electronică, printre susținătorii fiind persoane din Atena, Berlin, Dublin, Londra și Roma.

Petiția „Deschideți urgent noul spital din Fălticeni” poate fi semnată aici https://www.petitieonline.com/signatures/deschideti_urgent_spitalul_nou_din_falticeni/

ȘTIRI