Peste 1.200 de elevi cu media generală 10 la examenele naționale vor primi stimulente financiare. Pe listă se vor regăsi şi trei absolvente din FălticeniEducație

Peste 1.200 de elevi cu media generală 10 la examenele naționale vor primi stimulente financiare. Pe listă se vor regăsi şi trei absolvente din Fălticeni

       Accesări: 312

Executivul a aprobat joi, 27 august, Hotărârea de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale.

Astfel, 892 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și 315 liceeni cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a muncii depuse.

Dintre cei 315 candidați cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat, opt candidați au susținut testul de maturitate în sistem german.

Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanța de a finaliza examenul cu „10 pe linie”.

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

Pe listă se vor regăsi şi cele trei absolvente cu media 10 din Fălticeni: Anastasia Tofan (Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”), Ştefana Şoptelea (Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”), care au încheiat Evaluarea Națională cu media maximă, şi Iulia Nazarov (Colegiul Naţional „Nicu Gane”), absolventa din Fălticeni cu media 10 la Bacalaureat.

Identificarea și susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaționale promovate de Ministerul Educației și Cercetării și vizează aplicarea unuia din principiile care guvernează învățământul preuniversitar și superior, precum și învățarea pe tot parcursul vieții din România – principiul calității. Acesta se subsumează viziunii și strategiei din proiectul „România Educată”.

ȘTIRI