Performanțe pentru România. Canotorii din Baia, Rădășeni, Cornu Luncii și Râșca s-au calificat la Jocurile OlimpiceSport

Performanțe pentru România. Canotorii din Baia, Rădășeni, Cornu Luncii și Râșca s-au calificat la Jocurile Olimpice

       Accesări: 1177

Noi rezultate deosebite pentru sportul românesc. Zilele acestea se desfășoară Campionatul Mondial de Canotaj, duminică, 10 septembrie, fiind ultima zi din cadrul întrecerii găzduite de orașul Belgrad. Evenimentul este unul extrem de important, deoarece aici are loc selecția echipajelor care vor participa la Jocurile Olimpice.

România are până în prezent nouă echipaje calificate la competiția amintită, care va avea loc în vara anului viitor la Paris.

La Campionatul Mondial de Canotaj, lotul național are parte de câteva performanțe extraordinare.

Una dintre acestea este bifată de fetele din barca de 8+1, din care face parte și multipla campioană Magdalena Rusu, din comuna Baia.

Ele au reușit să obțină medalia de aur și titlul de campioane mondiale, dar și biletul de calificare la Jocurile Olimpice.

Echipajul de aur al României este compus din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș și cârmaciul Victoria-Ștefania Petreanu, a câștigat duminică medalia de aur, a doua pentru delegația României la Campionatul Mondial.

Magdalena Rusu are și o medalie de argint în cadrul Campionatului Mondial de Canotaj cu echipajul de patru rame feminin (W4-), ce mai include pe sportivele Mădălina Bereș, Maria Tivodariu și Amalia Bereș.

Cursa finală din cadrul Campionatelor Mondiale a fost una extrem de strânsă, iar sportivele românce au urcat pe podium alături de echipajele din Olanda și Marea Britanie.

Un alt rezultat notabil l-au obținut canotorii din comunele Rădășeni și Râșca. Tandemul Ciprian Tudosă și Florin Arteni au luat startul în Finala B, în proba de dublu vâsle masculin, obținând, clasarea pe locul 7 la general și, cel mai important, calificarea la Jocurile Olimpice.

Pentru Ciprian Tudosă va fi cea de-a doua participare la Jocurile Olimpice, după prezența din anul 2020 la Tokyo.

Calificat la Jocurile Olimpice de la Paris este și canotorul Ionuț Prundeanu, originar din comuna Cornu Luncii.

Împreună cu Mihai Chiruță, Sebastian Cornea și Florian Enache, sportivii români au câștigat detașat Finala B și se clasează pe locul 7 mondial în proba de patru vâsle masculin (M4x).

ȘTIRI