Patru sportivi din comunele Baia, Rădășeni, Cornu Luncii și Râșca participă la Cupa Mondială de CanotajSport

Patru sportivi din comunele Baia, Rădășeni, Cornu Luncii și Râșca participă la Cupa Mondială de Canotaj

       Accesări: 1603

S-a dat startul într-o competiție importantă. România participă zilele acestea la Cupa Mondială de Canotaj, întrecere care se desfășoară în Elveția. Patru sportivi de marcă din comunele Baia, Rădășeni, Cornu Luncii și Râșca se numără printre cei selectați în lotul național și printre participanții care vor lupta pentru medalii.

Este vorba despre Magdalena Rusu, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin Arteni, autorii unor rezultate deosebite în concursurile de talie internațională, competiții europene și mondiale.

Până la participarea în finala cupei, sportivii trebuie să treacă de etapele de calificare sau recalificare.

Magdalena Rusu concurează în proba de patru rame feminin (W4-), alături de Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, și Amalia Bereș.

Florin Arteni și Ciprian Tudosă participă în proba de dublu vâsle masculin (M2x), iar Ioan Prundeanu în proba de patru vâsle masculin (M4x), alături de Mihai Chiruță, Andrei Cornea și Florin Enache.

Mahanu Design

Sportivii români sunt însoțiți la Cupa Mondială de Canotaj de echipa medicală coordonată de doctorul Vasile Oșean, medic originar din Fălticeni.

Competiția se desfășoară între 7 și 9 iulie.

Echipajele României vor concura la această întrecere cu cele din Africa de Sud, Australia, Belgia, Canada, Cehia, China, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, India, Irlanda, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Mexic, Norvegia, Noua Zeelandă, Olanda, Peru, Polonia, Serbia, Spania, Uruguay, Uzbekistan și Zimbabwe.

În total sunt aproximativ 30 de țări participante.

Gazda cupei mondiale este orașul Lucerna.

ȘTIRI