Patru sportivi din Baia, Preutești, Râșca și Cornu Luncii s-au calificat în finala Campionatului European de CanotajSport

Patru sportivi din Baia, Preutești, Râșca și Cornu Luncii s-au calificat în finala Campionatului European de Canotaj

       Accesări: 5579

Start excelent într-o competiție importantă. Patru sportivi din zona Fălticeni reprezintă România la Campionatul European de Canotaj (Under 23), întrecere ce se desfășoară zilele acestea în Polonia. Magdalena Rusu, Larisa Roșu, Simona Huc și Florin Arteni au reușit să se califice în finala probelor de mâine.

Simona Huc, din comuna Cornu Luncii, este în echipajul de patru vâsle feminin (BW4x) care a încheiat pe locul 1 cursa de recalificare.

Larisa Roșu, din comuna Preutești, se află în echipajul de 8+1 feminin (BW8+) care a obținut locul 1 în cursa preliminară.

Multipla campioană Magdalena Rusu, din comuna Baia, este calificată în două finale, cu echipajul de patru rame feminin (BW4-) și cu cel de la 8+1 feminin (BW8+).

Magdalena Rusu

Toate cele trei sportive sunt legitimate la clubul Steaua și au ca obiectiv obținerea unei medalii.

Un alt succes aparține lui Florin Arteni, originar din comuna Râșca, care a participat și cu lotul României la Olimpiada de la Tokyo. Sportivul legitimat la CSM Suceava s-a calificat în Finala A, cu echipajul de patru rame masculin (BM4-), încheind pe locul 1 cursa pentru recalificare.

Anul trecut la Duisburg (Germania), în cadrul aceleiași competiții europene, Magdalena Rusu a fost medaliată cu aur în proba patru rame feminin (BW4-), Larisa Roșu cu bronz în proba de patru vâsle feminin (BW4x), iar Florin Arteni cu medalia de aur în proba de patru rame masculin (BM4-).

România este favorita acestui Campionat European de Canotaj (U23), primul concurs de top din toamna acestui an, destinat sportivilor sub 23 de ani.

Florin Arteni

ȘTIRI