Parcul Prefecturii va fi deschis luni dimineața. Fălticenenii sunt invitați să descopere frumusețea și noutățile existenteLocal

Parcul Prefecturii va fi deschis luni dimineața. Fălticenenii sunt invitați să descopere frumusețea și noutățile existente

       Accesări: 2185

Un obiectiv finalizat reintră în circuitul local. Parcul Prefecturii va fi redeschis după nouă luni în care au fost realizate lucrări de modernizare, retușuri și probe. Fălticenenii sunt așteptați să descopere frumusețea locului și noutățile implementate prin intermediul investiției.

Parcul va fi redeschis luni, 7 august, de la ora 8:00.

Primarul Cătălin Coman declară că deschiderea parcului nu vine la pachet cu inaugurare oficială, tăiere de panglică și festivism, ci cu o invitație adresată către fălticeneni și prietenii acestora care vor să petreacă în liniște și bucurie această zi mult așteptată.

Investițiile se ridică la aproximativ 2 milioane de lei, schimbările aduse obiectivului fiind majore, schimbări realizate după mai bine de 40 ani, când au fost făcute ultimele lucrări de reabilitare.

Sub aspect peisagistic, spațiul verde a fost extins, arbuști, plante ornamentale și copaci fiind sădiți pentru înfrumusețarea oazei de verdeață.

Alma Clinic

Parcul Prefecturii are un nou și modern loc de joacă, amenajat cu balansoare și un tobogan, iar pentru protecția copiilor există un covor cauciucat.

Și cei maturi au un spațiu bine delimitat, unde își pot descătușa energiile. Tinerii și adulții au câteva aparate pentru exerciții fizice, care să-i țină în formă.

Elementele de noutate sunt și pergolele aflate pe aleile de la intrarea în parc, locuri unde, în zilele călduroase, vizitatorii parcului sunt feriți de razele puternice ale soarelui.

Mobilierul urban al parcului, coșurile de gunoi și băncile, un număr dublu față de cele din trecut, sunt, de asemenea noi.

Fântâna arteziană și-a păstrat locul și este funcțională, dar are și un aspect modern. Jocurile jeturilor de apă sunt completate de lumini în diferite nuanțe.

După mai bine de 70 de ani, foișorul își reia locul în Parcul Prefecturii. Realizat din lemn, tratat hidrofob, pentru a rezista umezelii, spațiul asigură o priveliște de ansamblu a întregului parc, fiind un loc perfect pentru socializare și viitoare evenimente muzicale.

Parcul dispune după modernizare și de 10 locuri de parcare, trei intrări și un sistem video alcătuit din 16 camere care monitorizează non-stop.

Orarul de funcționare pe timpul verii va fi 8:00 – 22:00. Parcul va fi închis pe timpul nopții.

ȘTIRI