Omul de afaceri Ioan Filoteanu s-a stins din viațăLocal

Omul de afaceri Ioan Filoteanu s-a stins din viață

       Accesări: 20526

Doliu în mediul antreprenorial din Fălticeni. Cunoscutul om de afaceri Ioan Filoteanu a murit pe 31 martie, la vârsta de 72 de ani, răpus de o boală incurabilă. În luna aprilie urma să întoarcă o nouă filă în cartea vieții.

A lucrat toată viața în panificație, fiind unul dintre cei mai respectați specialiști din acest domeniu. Apreciat pentru rigurozitatea cu care își practica meseria, Ioan Filoteanu a devenit, în anii 80, șef al Fabricii de Panificație din Câmpulung Moldovenesc.

După 1990 s-a întors la Fălticeni, iar pentru câțiva ani a lucrat la fosta Fabrică de pâine.

Împreună cu soția Daniela pune bazele unei firme, în anul 1995, și a mărcii „Pâine la Larisa” care avea să prospere și să se dezvolte pas cu pas.

Au creat marca „Delicatese Larisa” cu care au intrat în domeniul patiseriei și al cofetăriei, produsele create în laboratorul de la Fălticeni fiind recunoscute în zona Moldovei pentru calitatea și gustul deosebit.

Ioan Filoteanu s-a născut pe 11 aprilie 1948 în satul Uncești, comuna Bunești.

A devenit cel important om de afaceri din Fălticeni, în domeniul panificației, patiseriei și cofetăriei.

Ioan și Daniela Filoteanu au investit constant într-o linie modernă pentru producția de pâine, patiserie și cofetărie, și au dezvoltat o rețea de magazine în municipiul Fălticeni.

Tată, soț și bunic, bun familist, Ioan Filoteanu, pe care membrii familiei îl alintau „Filo”, a fost un om împlinit.

Antreprenorul era foarte activ și pe latura filantropică. El și-a ajutat semenii și a fost implicat în numeroase campanii umanitare, destinate copiilor și bătrânilor, pe care le-a susținut sub diferite forme.

Prietenii, colegii de breaslă, angajații și diverși oameni de afaceri au ținut să transmită condoleanțe familiei îndurerate.

Slujba de înmormântare va fi oficiată la Biserica Adormirii Maicii Domnului din Fălticeni. Funeraliile vor avea loc sâmbătă, 3 aprilie, la ora 12.

Dumnezeu să-l ierte!

ȘTIRI