Omagiul copiilor și tinerilor pentru Eroii Revoluției. Zeci de candele aprinse în centrul comunei BaiaRural

Omagiul copiilor și tinerilor pentru Eroii Revoluției. Zeci de candele aprinse în centrul comunei Baia

       Accesări: 614

Amintirea lor este vie. Eroii Revoluției din decembrie au fost comemorați și în prima capitalei a Moldovei. În seara zilei de 22 decembrie au fost aprinse zeci de candele în centrul comunei Baia în amintirea tinerilor care s-au jertfit pentru libertatea generațiilor viitoare.

Primarul Maria Tomescu și elevi ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” au adus acest mic omagiu pentru a marca cei 32 de ani de la Revoluția din 1989.

Edilul localității le-a explicat elevilor însemnătatea zilei de astăzi în istoria modernă a României, subliniind faptul că tinerii de atunci au plătit cu viața pentru dobândirea unui drept esențial în orice societate, cel al libertății.

Revolta românilor, începută la Timişoara, a cuprins toată țara.

După patru decenii de dictatura comunistă, românii au ieșit în stradă pentru a cere și dreptul la o viață mai bună. Au fost cele mai curajoase proteste ale sfârșitului de secol XX în Europa, soldate, din păcate, cu victime.

Peste 1.100 de persoane și-au pierdut viața la Revoluție, un moment de cotitură în istoria românilor care a marcat sfârșitul comunismului, dar și a epocii Ceaușescu.

ȘTIRI