Ofițeri și subofițeri ai SMSJ Fălticeni și de la Detașamentul de Jandarmi au fost avansați înainte de termenEveniment

Ofițeri și subofițeri ai SMSJ Fălticeni și de la Detașamentul de Jandarmi au fost avansați înainte de termen

       Accesări: 5710

Momente de satisfacție, la ceas aniversar. Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la început de aprilie, un prilej pentru rememorarea trecutului și începuturilor acestei structuri din cadrul MAI. Este un obicei ca la un astfel de eveniment să aibă loc, printre altele, și avansări în grad.

Subofițeri și ofițeri care activează la Fălticeni, în cele două instituții ale Jandarmeriei, au trecut la următorul grad în carieră.

Este vorba despre cadre care au fost avansate înainte de termen, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată.

De la Detașamentul de Jandarmi Fălticeni au fost avansați subofițerii Ovdiu Gîm și Mihai Anghelea, la
gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant șef.

Maiorul Constantin Ștefănescu, comandantul detașamentului, i-a felicitat pe cei doi colegi, amintind faptul că Ovidiu și Mihai fac cinste instituției, aceștia remarcându-se an de an în activitatea profesională.

Mahanu Design

Avansări înainte de termen au fost și la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”.

În cadrul unei ședințe festive, cu personalul unității, șase ofițeri și subofițeri, au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim.

Radu Mantea și Vlad Doroftei au primit gradul de căpitan, iar Anca Tanasă, Petru Gogan și Constantin Apostol au avansat la gradul de maior.

Dintre subofițerii școlii, Ciprian Saviuc a fost avansat, înainte de termen, la gradul de plutonier adjutant.

Pentru toți militarii jandarmi, acest eveniment reprezintă recunoașterea profesionalismului, competenței și experienței acestora, fiind un plus de motivație pentru performanțe în activitatea viitoare.

Jandarmeria Română s-a înființat în anul 1850, pe data de 3 aprilie, anul acesta fiind sărbătoriți 174 de existență.

Instituția militarizată, ce face parte din MAI, are atribuții pentru menținerea ordinii publice, asigurarea securității în diferite contexte și îndeplinirea unor misiuni specifice în cadrul sistemului judiciar.

ȘTIRI