Numeroși tineri și părinți au fost alături profesori, preoți și medici la Marșul pentru Viață desfășurat la FălticeniLocal

Numeroși tineri și părinți au fost alături profesori, preoți și medici la Marșul pentru Viață desfășurat la Fălticeni

       Accesări: 1069

Manifestare pentru cel mai prețios dar al omenirii. Câteva sute pe persoane au participat duminică, 26 martie la Marșul pentru Viață, un eveniment care se desfășoară de mai bine de un deceniu și la Fălticeni. Mesajul central al evenimentului, ce s-a desfășurat la o zi după sărbătoarea Bunei Vestiri, sună astfel „Viitorul este pro-viață”.

Marșul este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției.

La evenimentul de la Fălticeni, organizat de Protoierie, au participat peste 700 de persoane.

Numeroși elevi de la școlile și colegiile din Fălticeni, dar și din localitățile rurale arondate, au venit la Marșul pentru Viață.

Au participat părinți cu copii și bunici, alături de numeroși profesori, preoți, dar și medici ai Spitalului Municipal Fălticeni.

Ploaia le-a dat peste cap planurile organizatorilor. Marșul pentru Viață a început puțin mai târziu decât era programat, însă evenimentul a fost dus la bun sfârșit.

Înainte de plecare, în curtea Bisericii Sfântul Ilie, părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a citit rugăciuni de binecuvântare pentru participanți, după care i-a dat cuvântul medicului Valentina Irimia ce a expus câteva statistici privind avorturile din țara noastră, dar și alte statistici care au arătat realități cutremurătoare din ultimii ani în planul natalității și întreruperilor de sarcină.

Marșul pentru Viață s-a desfășurat pe un traseu bine stabilit.

Participanții au plecat din curtea Bisericii Sfântul Ilie spre Strada Nicolae Beldiceanu, apoi și-au continuat acțiunea pe Strada Mihai Eminescu, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Strada Republicii, Primăria Fălticeni, Centru, Catedrala Învieri, Bd. Revoluției, Biserica Sfântul Ilie.

Tinerii au ținut în mâini mesaje, imagini, pancarte cu mesaje pro-viață sau baloane colorate al căror cuvânt cheie era „viața”.

Participanții au făcut un prim popas în fața Bisericii Adormirii Maicii Domnului, unde părintele protoiereu Adrian Dulgheriu și parohul Adrian Brădățanu au citit rugăciuni pentru binecuvântare.

Elevii, părinții, profesorii, medicii și preoții au continuat drumul pe aleea pietonală dintre Primărie și zona centrală, spre esplanada „Nada Florilor”.

Al doilea popas a fost la Catedrala Învierii, unde protoiereul Adrian Dulgheriu a ținut un discurs în care a evidențiat învățătura creștină despre viață, despre dreptul la viață, dar și despre ideile false răspândite în lume cu privire la epuizare resurselor de hrană și dorința unora de a reduce populația planetei.

Medicul primar Daniela Marian s-a adresat, la rândul său, participanților la marș, arătând că medicii luptă pentru viață și că împreună cu Biserica există o conlucrare pentru oameni.

Marșul pentru Viață s-a încheiat la Biserica Sfântul Ilie.

Scopul acestuia este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță.

Protoiereul Adrian Dulgheriu le-a mulțumit tuturor participanților, amintind că prezența lor este un manifest ferm pentru viață.

ȘTIRI