Distracție maximă la „Disco 80”. Nostalgicii au revenit pe ringul de dans. Eveniment organizat în comuna BoroaiaEveniment

Distracție maximă la „Disco 80”. Nostalgicii au revenit pe ringul de dans. Eveniment organizat în comuna Boroaia

       Accesări: 5428

Ritm, culoare și multă distracție. Iubitorii muzicii disco s-au reîntâlnit în comuna Boroaia pentru cea mai frumoasă petrecere de toamnă. Desfășurat sâmbătă, 28 octombrie, în vechiul Cămin cultural sau „Locația cu amintiri” cum spun inițiatorii, evenimentul, ajuns la ediția cu numărul trei, a fost unul pe gustul tuturor.

Spațiul din centrul localității, unde în anii 70, 80, 90 și chiar anii 2000 se adunau tinerii pentru a-și dezlănțui energia, a redevenit ring de dans.

În acea perioadă, discoteca din Boroaia era una dintre cele mai frecventate și populare destinații pentru petrecerea de sâmbătă seara.

Organizatorii evenimentului „Disco 80” au fost patru nostalgici, Vasile Berariu, Petrea Horga, Valeru Horga și Beraru Toader, ultimii trei fiind și cei care au avut, atunci și acum, statutul de DJ.

Lume bună și foarte bună, boroieni get beget veniți de la câteva sute de kilometri depărtare, din București, Timișoara sau Lugoj, fie mai de aproape, din Suceava, Botoșani sau Fălticeni, au ținut să fie prezenți pe ringul de dans.

Codrin Benta

Seara și discoteca superlativelor

Aproximativ 300 de persoane au participat la eveniment.

Printre aceștia s-au numărat și câțiva fălticeneni cu poftă de dans. Au fost nouă ore intense, cu distracție, muzică și atmosferă la superlativ.

Tinerii de 24-25 de ani au dansat alături de cei de 40-50 de ani, ce își identifică tinerețea cu muzica disco.

Pentru că vârsta este doar un număr, printre petrecăreți au fost și persoane de 60 sau 65 de ani, pline de energie și chef de distracție.

La fel ca și în edițiile anterioare, evenimentul a fost organizat în condiții selecte și doar pe bază de invitație.

Atmosfera de altădată

Înainte de petrecere au fost rememorate perioadele de la începutul discotecii din Boroaia, acum mai bine de 40 de ani când muzica disco era în plină ascensiune.

Petrea Horga i-a introdus pe invitați în atmosfera acelor ani, după care Vasile Berariu le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizare evenimentului „Disco 80”.

Cei trei DJ au venit cu programe muzicale pregătite, așa cum era pe vremuri, cu ordinea exactă în care au intrat piese de succes.

Primele două ore au fost dedicate melodiilor din anii 70 și 80, următoarele două ore melodiilor din perioada anilor 80 și 90, iar până la finalul discotecii, au fost inserate și piese de succes din anii 2000.

De la pupitrul de mixaj (sunet și culoare), DJ Bebe le-a asigurat celor trei DJ, programul muzical. Pe fundal au rulat și videoclipurile melodiilor, spre reamintirea acelor vremuri după care tânjesc nostalgicii muzicii disco.

Atmosfera de altădată s-a instalat rapid și s-a încheiat abia la ora trei dimineața, când nostalgicii au pus punct ediției 2023.

DJ-ii au mizat pe un melanj de melodii celebre nu doar din segmentul disco, ci și din registre muzicale la fel de apreciate precum pop, reggae, latino, electro și dance.

Nu au lipsit nici piesele de succes românești sau melodiile romantice.

Ringul de dans s-a transformat într-un trenuleț uman la piesele grupului Boney M, în timp ce melodiile „El Meneaito” și „Macarena” i-au angrenat pe nostalgici într-un dans sincron.

Organizatorii au anunțat că intenționează să organizeze ediția 2024. Locul va fi același, iar petrecerea la cel mai înalt nivel al distracției.

ȘTIRI