Noi lucrări în comuna Hârtop. Zid de sprijin și piloni forați pentru consolidarea unui tronson de drum județeanRural

Noi lucrări în comuna Hârtop. Zid de sprijin și piloni forați pentru consolidarea unui tronson de drum județean

       Accesări: 930

Pas important într-un proiect de infrastructură rutieră. Șantierul pe drumul județean 208 C, care leagă localitățile Hârtop, Vulturești și Liteni, s-a redeschis din această toamnă. Este vorba de lucrări destinate unui tronson de aproximativ 100 de metri liniari, aflat la intrarea în localitatea Hârtop.

Aici sunt alunecări de teren, iar acum sunt realizate consolidări pentru stabilizarea terenului.

Investițiile totale se cifrează la aproximativ 40 de milioane de lei, beneficiarul întregului proiect fiind Consiliul Județean Suceava.

La jumătatea lunii august, ministrul dezvoltării vizita șantierul deschis pe acest tronson, însă lucrările au fost oprite la scurt timp și au fost reluate în septembrie, când au fost amplasați pilonii forați pentru consolidarea terenului.

Din acest motiv nu au fost încheiate nici activitățile de asfaltare, pe sectorul amintit.

30 piloni, cu lungimea de 12 metri, au fost fixați în pământ, pe o distanță de 70 de metri, lângă acostamentul drumului. De câteva zile au început lucrările pentru zidul de sprijin, pe 12 cupoane, care va fi turnat pe linia pilonilor forați.

Vasile Tofan, vicepreședintele CJ Suceava, responsabil cu proiectele pe infrastructură rutieră, susține că proiectul va fi încheiat până la finalul anului în curs. Prestatorul vrea să finalizeze obiectivul în luna noiembrie.

Pentru lucrările de consolidare au fost alocate suplimentar, față de bugetul inițial proiectului, 2,5 milioane de lei (fără TVA). Acestea sunt realizate de o firmă specializată în domeniu.

După finalizarea lucrărilor de consolidare, tronsonul de drum va fi asfaltat.

ȘTIRI