Municipiul Fălticeni are un centru pentru primirea și distribuirea ajutoarelor pentru refugiații ucraineni. Este mare nevoie de voluntari! Ce produse pot fi donateSpecial

Municipiul Fălticeni are un centru pentru primirea și distribuirea ajutoarelor pentru refugiații ucraineni. Este mare nevoie de voluntari! Ce produse pot fi donate

       Accesări: 1677

Conflictul militar din Ucraina a cauzat victime și drame greu de imaginat pentru cei care se bucură de libertate. Zeci de mii de persoane așteaptă să intre în România, cei mai mulți dintre ei prin Vama Siret. Numeroși suceveni, rădăuțeni, sireteni, dar și fălticeneni s-au mobilizat exemplar și au reușit să dea o lecție de umanitate și solidaritate, înainte de autoritățile să întreprindă ceva concret.

Printre cei care au sărit în ajutorul refugiaților, chiar din prima zi, se numără și Victor Moș.

Tânărul din Fălticeni a rupt don timpul liber și s-a deplasat cu mașina personală pentru a transporta alimente, apă și alte produse necesare refugiaților de la Vama Siret.

A mers zi de zi pentru a-i ajuta pe cei care au fugit din calea războiului.

Centru pentru alimente și produse de strictă necesitate

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Voluntariatul intră, însă, într-o nouă etapă, mult mai organizată. Victor Moș a deschis un centru pentru primirea și distribuirea ajutoarelor pentru refugiații ucraineni.

Acțiunile acestui centru sunt coordonate împreună cu fatorii decizionali deja implicați în acțiunile umanitare de la Vama Siret.

Rolul acestuia este de a strânge toate donațiile din Fălticeni și zona Fălticeni, dar și din alte orașe, pentru a le tria și redistribui în mod organizat acolo unde este nevoie.

Asta înseamnă că toți cei care vor să ajute, să participe la sprijinirea refugiaților ucraineni, pot aduce la acest centru produsele solicitate, pentru a fi livrate în funcție de necesități.

Spațiul este amenajat într-o hală, oferită în mod gratuit de un antreprenor local, aflată în zona străzii Broșteni.

În paralel cu acest centru de primire al donațiilor, campania se desfășoară și în zona social media unde Victor Moș a creat un grup, pe Facebook, care poartă și numele campaniei „Fălticeni for Ukraine”.

Este mare nevoie de voluntari

Îmbucurător este faptul că valul de solidaritate continuă. Centrul a primit deja câteva sute de kilograme de produse de strictă necesitate.

Un transport important a sosit tocmai de la Timișoara.

3,5 tone de produse au ajuns în depozitul centrului de la Fălticeni. Alte transporturi urmează să sosească din Germania zilele viitoare.

Una dintre marile probleme în această campanie inițiată de Victor Moș este lipsa voluntarilor. Este mare nevoie de persoane care să ajute la sortarea și încărcatul mărfurilor pentru redistribuire.

În spiritul aceleiași acțiuni, alimentele de bază strânse în coșurile sociale amplasate în magazinele Supermarket Simos vor fi donate familiilor care găzduiesc refugiați ucraineni, dar și centrelor de primire amenajate la Mălini, Boroaia și Liteni.

Acestui demers caritabil s-au alăturat firmele Romfour și Sanimet, care transportă gratuit donațiile primite spre Vama Siret sau centrele unde sunt cazați refugiații.

Dacă doriți să contribuiți, să dați o mână de ajutor ucrainenilor, donând produse alimentare și nealimentare sau doriți să vă alăturați ca voluntar, puteți apela numărul 0749 121 626.

Centrul de primiri pentru ajutoare umanitare destinate refugiaților ucraineni se află lângă sediul KAON.

Ce produse puteți aduce

 • Paracetamol.
 • Ibuprofen.
 • Decasept.
 • Pături ușoare.
 • Pături izotermice.
 • Mănuși.
 • Ciorapi groși.
 • Căciuli (inclusiv de copii ).
 • Mini truse de prim ajutor.
 • Borcănele cu hrană pentru copilași.
 • Șlapi de unică folosință (hotel).
 • Tacâmuri de unică folosință.
 • Vitamine adulți si copii.
 • Orar primire produse: 8:00 – 17:00

ȘTIRI