Municipiul Fălticeni are trei vicecampioni mondiali la Shotokan. Sportivii noștri au urcat de opt ori pe podiumSport

Municipiul Fălticeni are trei vicecampioni mondiali la Shotokan. Sportivii noștri au urcat de opt ori pe podium

       Accesări: 1457

Performanță de excepție în artele marțiale. Trei tineri din municipiul Fălticeni au devenit vicecampioni mondiali la Shotokan, într-o competiție care i-a reunit pe cei mai buni sportivi ai lumii. Medaliații cu argint sunt Anastasia Hapenciuc, Ștefan Ciobanu și Ioana Grigoraș, componenți ai Clubului „Kita” Suceava.

Printre premianți se numără și fălticeaneanul, David Munteanu, care și-a adjudecat medalia de argint.

La competiție s-a prezentat și Ianis Cărăbuș, un alt tânăr fălticenean, care și-a întregit experiența competițională.

Campionatul Mondial de Shotokan (WSF) s-a desfășurat în Bulgaria, la Albena, 14 aprilie, fiind ultima zi din cadrul evenimentului.

Clubului „Kita” Suceava s-a prezentat la competiție cu 20 de sportivi, 15 din Suceava și 5 din Fălticeni, performanțele obținute la mondialul de arte marțiale fiind cele mai bune din istoria clubului.

Codrin Benta

Antrenați de Sensei Ana-Maria Olariu, tinerii au reprezentat cu succes România, ei reușind să obțină 9 titluri de campioni mondiali.

Palmaresul sportivilor noștri se ridică, în total, la 48 de medalii, dintre care 9 de aur, 18 de argint și 21 de bronz.

Clubul de Shotokan funcționează la Fălticeni de 15 ani, antrenamentele desfășurându-se la sala de sport de la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”.

La Campionatul Mondial de Shotokan (WSF), patru dintre cei cinci sportivi din Fălticeni au obținut opt medalii.

Anastasia Hapenciuc și-a adjudecat un titlu de vicecampioană mondială, medalia de argint și două două de bronz, la categoria de vârstă 10-11 ani.

Ștefan Ciobanu este dublu vicecampion mondial la categoria tinerilor sub 21 de ani, Ioana Grigoraș are un titlu de vicecampioană mondială, medalia de argint și una de bronz, iar David Munteanu a obținut medalia de bronz la categoria de vârstă 12-13 ani.

Participanții la campionatul mondial au trecut prin două probe, kata (tehnică) și kumite (luptă).

De menționat și faptul că cei cinci fălticeneni au fost ambasadori, la acest campionat mondial, atât ai comunității locale, cât și ai instituțiilor de învățământ din Fălticeni. Anastasia Hapenciuc și Ianis Cărăbuș studiază la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”, Ioana Grigoraș și David Munteanu sunt elevi ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, iar Ștefan Ciobanu este student la Universitatea „Ștefan cel Mare”, din Suceava, la Facultatea de Educație Fizica și Sport.

ȘTIRI