Momente înălțătoare la Ziua comunei Boroaia. Cântece patriotice, flori și rugăciuni închinate eroilorEveniment

Momente înălțătoare la Ziua comunei Boroaia. Cântece patriotice, flori și rugăciuni închinate eroilor

       Accesări: 1237

Dublă sărbătoare într-o comunitate care îi prețuiește, în egală măsură, pe oamenii de ieri și de azi. Comuna Boroaia marchează ziua localității la praznicul Înălțării Domnului, printr-un amplu program de festivități comemorative. Primăria și Consiliul Local au organizat joi, 13 iunie, un eveniment menit să cinstească memoria eroilor care au căzut pe câmpurile de luptă.

Alături de primarul reales Vasile Berariu au participat oficialități și numeroși invitați din mediul educațional.

George Șoldan, președintele recent ales al Consiliului Județean Suceava, senatorul Ioan Stan, deputatul Mirela Adomnicăi și subprefectul Florin Sinescu se numără printre cei care au fost alături de edilul comunei Boroaia.

Două personalități locale, contraamiralul de flotilă (dr.) (r) Ion Condur și comandorul (r) Marian Moșneagu, fii ai satului, au revenit acasă pentru a-i celebra pe înaintașii lor, împreună cu numeroși localnici.

Școala s-a alăturat acestui program festiv, elevii și profesorii fiind prezenți în număr mare la sărbătoarea închinată eroilor.

Elevii Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș Fălticeni”, împreună cu trei cadre, au asigurat ceremonialul militar cuvenit la un astfel de eveniment.

Comunitatea boroaiană îi prețuiește într-un mod aparte pe eroii săi. Trei monumente amplasate în centrul localității amintesc de jertfa acestora, iar la Ziua Înălțării localnicii merg într-un pelerinaj spre aceste mici panteonuri.

Gazdele și oaspeții au plecat din fața primăriei, în cântec de fanfară, spre Biserica Sfinților Părinți Ioachim și Ana, iar primul popas l-au făcut la monumentul din curtea lăcașului.

Preoții din sobor au oficiat slujba de pomenire, după care au fost depuse coroane de flori din partea oficialităților, cât și din partea Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”.

În cinstea eroilor, elevii grupului „Flori boroiene” au interpretat cântece patriotice, moment reluat și la al doilea monument, Grupul Statuar, unde au avut loc manifestări similare.

Mai întâi s-a intonat Imnul României, după care au fost înălțate rugăciuni pentru eroi, urmate de depuneri de coroane de flori și câteva discursuri ale oficialităților.

Primarul Vasile Berariu, senatorul Ioan Stan, subprefectul Florin Sinescu și deputatul George Șoldan, președintele ales al CJ Suceava, au transmis în mesajul lor importanța celebrării eroilor, dar și un gând de felicitare pentru autoritățile locale care nu uită de înaintașii lor.

Programul comemorativ s-a încheiat cu defilarea plutonului de jandarmi și onorul dat reprezentantului Guvernului.

Acțiunile dedicate Zilei Comunei Boroaia au continuat programul artistic și muzical.

În centrul localității au sosit invitații, tinere talente locale, dar și invitați

Elevii din grupul folcloric „Flori Boroiene”, îndrumat de profesorul Marius Dochița, au deschis programul cu o suită de cântece populare.

Solistele Florina Bîgu, Maria Ursu și Alexandra Burlacu, aflate pe calea afirmării, au susținut recitaluri spre încântarea publicului.

Un moment deosebit l-a constituit programul mixt, de dans și cântec, al Ansamblului „Arcanul” al Universității Suceava.

Muzica de fanfară și cântecele din vatra satului, acestea din urmă aduse de Călin Brăteanu și Grupul Folcloric „Obcina Stânișoarei”, nu au lipsit de la aceste eveniment.

Pe scenă au urcat și tinere talente, care au susținut momente artistice și coregrafice aparte. Este vorba de trupele de balet Propedeutica, Clasic și Teenagers, respectiv trupa de dans modern VA.T.

Cel mai așteptat moment al evenimentului a fost concertul celebrei artiste Andreea Bănica, un recital electrizant pentru iubitorii muzicii pop-dance.

Evenimentul s-a încheiat cu un program muzical modern la Discoteca în aer liber.

Ziua Comunei Boroaia este un eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Boroaia, desfășurat cu sprijinul unor sponsori generoși.

ȘTIRI