Moaștele Sfântului Nectarie și părticele din lemnul Sfintei Cruci vor fi aduse la Mănăstirea Sihăstria RâșcăiReligie

Moaștele Sfântului Nectarie și părticele din lemnul Sfintei Cruci vor fi aduse la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi

       Accesări: 7905

Momente de bucurie duhovnicească. Obștea Mănăstirii Sihăstria Râșcăi se pregătește de hram, dar și ca să primească oaspeți de seamă. Joi după-amiază vor fi aduse Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, izbăvitor de cancer, care vor rămâne pentru mai multe zile.

Împreună cu acestea, pe 24 august, vor fi depuse spre închinare și părticele din lemnul Sfintei Cruci.

Odoarele sunt aduse de Mitropolitul Ignatie din Grecia.

Delegația va fi întâmpinată la ora 17, în prezența ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, alături de starețul Mănăstirii Sihăstria Râșcăi, arhimandritul Mihail, împreună cu mai mulți preoți și credincioși ai locului.

Numeroase oficialități au fost invitate să ia parte la acest moment, primarul Ionuț Andreica (edilul comunei Râșca), primarul Vasile Berariu (edilul comunei Boroaia) și primarul Cristian Sopon (edilul comunei Bogdănești) fiind printre cei care vor participa la acest moment deosebit.

Mahanu Design

Cântările bisericești vor fi asigurate de grupul „Balada”, coordonat de profesoara interpret Maria Tanasă.

Pelerinii sunt invitați să se închine la racla cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie și la părticelele din Sfânta Cruce care vor fi așezate, la loc de cinste, în biserica mănăstirii.

Anul trecut, în aceeași perioadă, au fost aduse, de la Mănăstirea Ano-Xenia din Volos, moaștele Sfântului Ierarh Modest, Patriarh al Ierusalimului, și ale Sfântului Lazăr.

Duminică, 27 august, mănăstirea își va sărbători hramul.

Biserica mănăstirii urmează să fie sfințită în toamna acestui an.

ȘTIRI