Misiune reușită pe vreme extremă! Femeie gravidă adusă în siguranță la maternitatea din Fălticeni. Pompierii, cadrele medicale și paramedicii au făcut echipăRural

Misiune reușită pe vreme extremă! Femeie gravidă adusă în siguranță la maternitatea din Fălticeni. Pompierii, cadrele medicale și paramedicii au făcut echipă

       Accesări: 1155

Un ajutor sosit la timp! Ce poate fi mai de preț de atât, atunci când situația în care te afli nu mai poate suferi amânare. Fiecare secundă este importantă, în caz unei urgențe.

Viscolului și zăpezilor abundente au creat mari probleme în comuna Forăști, iar șansa unei femei de a naște la spital era intervenția pompierilor.

Imediat după miezul nopții, în primele minute ale zilei de vineri, 7 aprilie, aceștia au primit un apel de solicitare în comuna Forăști, pe fondul manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Pompierii Detașamentului Fălticeni s-au deplasat în satul Țolești, spre locuința femieii gravide, cu autoșenilata, accesul auto fiind complet blocat.

La intervenție au participat mai multe echipaje, modulul SMURD, ambuanța paramedicilor SMURD, un echipaj cu vehicul 8×8, dar une echipaj al Ambulanței Fălticeni.

Mahanu Design

Echipajul autoșenilatei s-a deplasat aproximativ 5 kilometri prin zăpadă, până la domiciliul femeii gravide. Ea a fost preluată și transportată cu grijă, până în zona în care se aflau ambulanțele.

Cadrele medicale și paramedicale s-au ocupat, mai departe, de ea și i-au acordat primul ajutor medical.

Transportată în siguranță la spital, femeia gravidă și-a adus pe lume copilul în maternitatea din Fălticeni.

ȘTIRI