Accesări: 911

Învățământul românesc se adaptează treptat la condițiile impuse de contextul epidemiologic actual. Vacanța de vară este perioada în care se discută mai mult ca oricând despre educație și obiectivele acesteia, în contextul pregătirilor pentru noul an școlar. Până când se va hotărî data la care va începe acesta, Ministrul Educației aduce în atenție un plan pentru dezvoltarea predării cursurilor de la distanță.

Monica Anisie anunță „modelul hibrid de învățare”, subliniind că MEC a identificat programele adecvate pregătirii cadrelor didactice în perioada vacanței școlare.

Ea apreciază că profesorii trebuie să își dezvolte și să aplice propriile strategii de formare profesională.

„In contextul actual, al reconfigurarii modului de desfasurare a tuturor activitatilor educationale, avand in vedere obiectivele asumate ale Educatiei, Ministerul Educatiei si Cercetarii a identificat programele adecvate pregatirii cadrelor didactice in perioada vacantei scolare.

Consideram ca profesorii trebuie sa isi dezvolte si sa aplice propriile strategii de formare profesionala, fara a exclude din acest proiect elevul, care este si trebuie sa ramana motivatie a demersului de invatare al fiecarui profesor.”, a explicat Monica Anisie în mesajul publicat pe propria pagină de socializare.

Mahanu Design

„Programele de formare continua si activitatile de instruire/perfectionare pentru care au putut opta profesorii, incepand cu luna martie si pentru care pot opta in continuare, au grade diferite de complexitate si demonstreaza o abordare stadiala, vizand prezentarea unor instrumente digitale utile in armonizarea metodelor didactice aplicate la clasa virtuala de elevi.

Toate resursele puse la dispozitia cadrelor didactice sunt centralizate pe portalul: https://digital.educred.ro/.”

Monica Anisie anunță si un calendar al programelor de formare pentru profesori.

În iulie este prevăzută centralizarea și promovarea cursurilor de formare disponibile, cât și noi programe de formare dedicate competențelor digitale ale profesorilor.

Pentru luna august sunt anunțate etape de consiliere și formare coordonate de CCD. Este anunțatși faptul că luna viitoare fiecare școală va avea un instrument de învățare de la distanță.

În septembrie este preconizată publicarea unui set de recomandări pentru învățarea la distanță, dedicat directorilor de școli. Estimarea Ministerului Educației și Cercetării arată că 135.000 de profesori vor fi pregătiți pentru modelul hibrid de învățare.

ȘTIRI