Ministrul Dezvoltării și primarul Coman au inaugurat la Fălticeni prima creșă prietenoasă cu mediul din RomâniaLocal

Ministrul Dezvoltării și primarul Coman au inaugurat la Fălticeni prima creșă prietenoasă cu mediul din România

       Accesări: 1105

Obiectiv finalizat pentru comunitatea locală. Ministrul Dezvoltării, directoarea CNI și primarul Cătălin Coman au inaugurat prima creșă prietenoasă cu mediul din România. Evenimentul s-a desfășurat marți, 20 decembrie, în prezența unui grup numeros de părinți și copii.

La inaugurare au mai participat senatorii George Mîndruță și Ioan Stan, președintele Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan și consilieri locali.

Investiția este considerată de municipalitate drept cel mai frumos cadou de Crăciun pentru tinerele familii din Fălticeni.

Tot astăzi, 20 decembrie, ministrul Cseke Attila și primarul Cătălin Coman au semnate actele de predare-primire ale obiectivului de investiții, transfer realizat între Ministerul Dezvoltării și Primăria Municipiului Fălticeni.

Noua creșă din municipiul Fălticeni este prima din cele 211 de unități moderne care vor fi construite în țară, atât în mediul rural, cât și în mediul urban. Ministerul Dezvoltării, prin intermediul CNI, și-a propus să atingă acest obiectiv până în toamna anului 2024.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Creșa va găzdui 73 de copii și este organizată pe trei nuclee funcționale: zona administrativă, zona destinată copiilor și zona spațiilor tehnico-gospodărești.

Unitatea beneficiază de șapte dormitoare, patru camere de joacă, prevăzute cu vestiar și grupuri sanitare, spații pentru luat masa, cabinet medical și spații administrative (birouri, spălătorie, călcătorie, biberonerie și bucătărie).

Investiția pentru lucrările și dotările unității se ridică la 15,5 milioane de lei și este destinată pentru patru grupe de copii cu vârstă de până la trei ani.

Cea mai modernă creșă din România

Creșa dispune de patru dormitoare, patru săli de joacă, opt grupuri sanitare, un spațiu multifuncțional, bucătărie și spălătorie proprie.

Investiția a fost finalizată în timp record, lucrările de construcție fiind desfășurate în decurs de numai trei luni și trei săptămâni, din 18 august și până pe 10 decembrie.

Noua creșă din Fălticeni este cea mai modernă și nouă din România și face parte din programul guvernamental botezat „Sfânta Ana” prin care vor fi construite peste 200 de creșe.

Dezvoltată după un proiect complet nou și avansat structural, creșa are la bază conceptul de clădire pasivă. Asta înseamnă eficiență energetică foarte ridicată cu un consum minim de energie și resurse.

Unitatea va fi deschisă la începutul lunii septembrie 2023.

Ministrul Dezvoltării este foarte mulțumit de calitatea lucrărilor

Cseke Attila a revenit la Fălticeni, după mai bine de trei luni de la inaugurarea șantierului.

Împreună cu Viorel Simion, directorul firmei Simion Tehnoconstruct, ministrul Dezvoltării a făcut un tur al noii creșe și s-a declarat foarte mulțumit de calitatea lucrărilor, subliniind că antreprenorul botoșănean a stabilit un standard înalt de calitate și un nou reper în ceea ce privește durata execuției unui proiect.

Înaintea conferinței de presă, în sala de activități din cadrul noii creșe, preșcolarii GPP „Dumbrava Minunată” i-au colindat pe Ministrul Dezvoltării, directoarea CNI, Manuela Pătrășcoiu și pe ceilalți invitați la eveniment.

Copiii au prezentat și un scurt program artistic cu datini și obiceiuri de Crăciun.

ȘTIRI