Mascații SAS au descins în Preutești. Polițiștii au reținut și trimis la închisoare un bărbat urmărit la nivel naționalRural

Mascații SAS au descins în Preutești. Polițiștii au reținut și trimis la închisoare un bărbat urmărit la nivel național

       Accesări: 5626

Acțiune în forță realizată de polițiști și luptători SAS. Oamenii legii au descins în comuna Preutești pentru prinderea și reținerea unui bărbat urmărit la nivel național pentru tâlhării, loviri, distrugeri și amenințări. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în satul Arghira, a fost identificat și reținut joi, 25 ianuarie, apoi încarcerat la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Împotriva acestuia Judecătoria Fălticeni a emis un mandat din data de 12 ianuarie 2024, prin care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „lovirea sau alte violențe”, „violarea de domiciliu”, „distrugere” și „amenințare”.

Pe numele aceluiași individ, Judecătoria Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii din data de 6 decembrie 2023 într-o altă cauză, prin care s-a dispus condamnarea acestuia la o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

Mai exact, în noaptea de 24 ianuarie 2018, în jurul orei 1.30, bărbatul de 26 de ani din Arghira, împreună cu alți doi complici, având fețele și mâinile acoperite cu fulare și mănuși, au pătruns în locuința unde se aflau două persoane, în vârstă de 77 și 69 de ani, din comuna suceveană Udești, satul Știrbăț.

Oamenii legii spun că prin întrebuințarea de violențe fizice și amenințări, ei au sustras de aici suma de 4.000 de lei.

În urma investigațiilor efectuate și a măsurilor complexe dispuse, polițiștii judiciariști l-au localizat pe bărbatul de 26 de ani, ascunzându-se într-o locație de pe raza satului Arghira.

Oamenii legii și-au luat toate măsurile de precauție, ținând cont de comportamentul violent și impredictibil al bărbatului, precum și posibilitatea de a fi ajutat pentru a-și asigura scăparea de către alte persoane, aceștia organizând un dispozitiv complex de acțiune.

Grupul de intervenție a fost format din polițiști judiciariști, cu sprijinul unei grupe de luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava și suport operativ din partea Direcției de Operațiuni Speciale.

Polițiștii au descins la imobilul în cauză, fiind necesară utilizarea forței pentru pătrunderea în locație și ulterior pentru reținerea bărbatului de 26 de ani.

Oamenii legii spun că acesta a încercat să se sustragă, fiind imobilizat și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

În cursul zilei vineri, 26 ianuarie, bărbatul a fost transferat de polițiști în Penitenciarul Botoșani.

ȘTIRI