Marșul pentru viață va fi organizat și la Fălticeni. Evenimentul are loc duminică și începe de la Biserica Sfântul IlieLocal

Marșul pentru viață va fi organizat și la Fălticeni. Evenimentul are loc duminică și începe de la Biserica Sfântul Ilie

       Accesări: 740

Acțiune pentru un drept fundamental al ființei umane. Fălticenenii sunt invitați să ia parte la „Marșul pentru Viață”. Evenimentul are loc duminică, 26 martie, și face parte din campania cu același nume, derulată în România și în Republica Moldova.

Marșul pentru viață este reluat după trei ani de pauză.

Vor participa elevi, profesori, medici, dar și preoți din Protopopiatul Fălticeni.

Punctul de plecare este Biserica Sfântul Ilie. Cei care vor să se alăture trebuie să știe că acțiune se va desfășura începând cu ora 12.

Participanții vor merge același traseu ca și cel folosit cu hramul orașului, de sărbătoarea Sfântului Ilie, când este organizată procesiunea cu moaștele Sfinților Astion și Epictet.

Mahanu Design

Marșul pentru Viață se va desfășura astfel: Biserica Sfântul Ilie – Strada Nicolae Beldiceanu – Strada Mihai Eminescu – Biserica Adormirii Maicii Domnului – Strada Republicii – Primăria Fălticeni – Centru – Catedrala Învierii – Bd. Revoluției – Biserica Sfântul Ilie.

Marșul pentru viață este un manifest care protejează și iubește viața, născută și nenăscută.

Acțiunea este dedicată prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției.

Anul acesta, evenimentul, ajuns la ediția a XIV-a, se desfășoară sub titulatura „Viitorul este Pro-Viață”.

Scopul acestuia este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță.

Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată în SUA. Acțiunea avea loc în urmă cu 50 de ani.

ȘTIRI