Mandat de arestare preventivă pentru un șofer din comuna Preutești. Bărbatul era băut și nu deține permis autoRural

Mandat de arestare preventivă pentru un șofer din comuna Preutești. Bărbatul era băut și nu deține permis auto

       Accesări: 1904

Continuă controalele în traficul rutier. Apropierea sezonului rece scoate la iveală șoferii care se „încălzesc” cu alcool, uitând că legea le interzice să conducă în astfel de condiții. Deși în zona Fălticeni au fost întocmite zeci de dosare penale pe această linie, multe dintre acestea mediatizate, faptele par să nu-i descurajeze pe unii.

Un caz recent este cel al unui conducător auto din comuna Preutești, depistat în flagrant de agenții Secției de Poliție Rurală din localitate.

Aceștia au continuat cercetările în dosarul penal întocmit miercurea trecută, 16 noiembrie, când au identificat în trafic un șofer băut.

În urma probatoriului administrat de lucrătorii SPR 12 Preutești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, inculpatul a fost prezentat vineri, 18 noiembrie, la Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de Drepturi și Libertăți a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni și a emis mandatul de arestare preventivă, din 18.11.2022, pe o perioadă de 30 zile față de inculpat, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mahanu Design

Inculpatul a fost transportat la Centru Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Șoferul a depistat miercuri seara, în jurul orei 20, după ce au oprit pentru un control de rutină, desfășurat pe raza localității Preutești, autoturismul condus de acesta carese deplasa din direcția Dolhești către Fălticeni.

Bărbatul, domiciliat în satul Basarabi, emana halenă alcoolică, iar polițiștii l-au testat cu aparatul etilometru, rezultatul testului fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Agenții SPR Preutești l-au condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge.

Polițiștii mai spun că, din cercetările efectuate, reiese faptul că șoferul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

ȘTIRI