Lecție de neuitare la centenarul Colegiului „Vasile Lovinescu”. Slujbă omagială pentru profesorii trecuți din viațăEveniment

Lecție de neuitare la centenarul Colegiului „Vasile Lovinescu”. Slujbă omagială pentru profesorii trecuți din viață

       Accesări: 1263

Rememorări luminoase la ceas de sărbătoare. Centenarul Colegiului „Vasile Lovinescu” este marcat zilele acestea printr-un amplu program festiv, în cadrul evenimentului fiind organizat și un moment de omagiere. Profesorii trecuți din viață au fost pomeniți astăzi, 29 mai, în prezența unei asistențe numeroase formate din foste și actuale cadre didactice, foști și actuali directori și directori adjuncți.

Directorul Cristi Acatrinei le-a adresat un cuvânt de bun venit invitaților, amintind despre cele două repere din programul zilei.

Slujba, oficiată de preoții Adrian Brădățanu, Gabriel Hlade și Teofil Nistor, s-a desfășurat pe holul de marmură al colegiului, în decorul biblic al picturile murale realizate în urmă cu mai bine de două decenii.

Vocile angelice ale Corului „Învierea” al Catedralei din Fălticeni au înfrumusețat momentul omagial și religios, nu doar prin prestația lor, ci și prin faptul că la eveniment coriștii s-au prezentat în straie populare și brâie tricolore.

După slujba de pomenire, profesorii Mihai Vitcu și Aurelia Toma, foști directori ai colegiului fălticenean au ținut discursuri în care au evocat frumusețea acestui eveniment în contextul jubileului de 100 de ani.

Preotul Adrian Brădățanu a luat cuvântul în numele clericilor prezenți la omagierea profesorilor, amintind că evenimentul în sine reprezintă dovada unei iubire și unități care rămâne în timp.

Pomenirea celor înveșniciți, înnobilată de rugăciunea și gândurile celor din jur, reprezintă lecția de neuitare predată, la centenar, de profesorii Colegiului „Vasile Lovinescu”, care arată că profesorii nu mor niciodată.

În amintirea unor profesori dragi, elevii colegiului au realizat un tablou omagial, în care sunt cuprinși zece cadre didactice care au plecat înainte de vreme, înainte a-și fi încheiat misiunea la catedră.

Programul dedicat celor 100 de ani de existență ai Colegiului „Vasile Lovinescu” se va încheia mâine cu Ziua Absolventului, lansarea unei cărți și un concert simfonic susținut la finalul programului festiv.

ȘTIRI