Jandarmii din Fălticeni prezintă bilanțul pe anul trecut. 1.200 de misiuni de siguranță și 90 de acțiuni de intervențieLocal

Jandarmii din Fălticeni prezintă bilanțul pe anul trecut. 1.200 de misiuni de siguranță și 90 de acțiuni de intervenție

       Accesări: 2148

365 de zile au fost permanent la datorie. Pentru jandarmii Detașamentului Fălticeni momentul bilanțului constituie analiza activităților desfășurate anul trecut. 2023 s-a dovedit un an de excepție, cu numeroase misiuni și rezultate bune care s-au înscris în linia obiectivelor instituției, dar și cu momente de satisfacție.

Printre prioritățile Detașamentului 6 Jandarmi, condus de maiorul Constantin Ștefănescu, au fost ordinea și siguranța publică.

În decursul unui an întregul, jandarmii din Fălticeni au avut peste 1.200 de misiuni de ordine și siguranță.

Pe timpul misiunilor executate ei au aplicat 584 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 180.000 de lei. În același context al misiunilor pe linie de ordine publică, subofițerii detașamentului au constatat 39 de infracțiuni.

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023 au fost executate 93 de acțiuni de intervenție în sprijinul persoanelor care au solicitat ajutor prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și care au vizat, în principal, tulburarea ordinii și liniștii publice.

Un alt capitol al activităților cu caracter de misiune permanentă este paza și protecția instituțională.

Jandarmii fălticeneni au executat peste 1.800 de misiuni la obiective precum Judecătoria și Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Pentru siguranța elevilor, jandarmii au desfășurat șapte activități preventiv – educative pe linia combaterii delincvenței juvenile în mediul școlar și informării tinerilor cu privire la modul în care pot solicita sprijinul în situația în care vor avea nevoie de ajutor.

Detașamentul 6 Jandarmi Fălticeni are oameni model, meritele acestora fiind răsplătite pe măsură.

Tot în anul 2023, cu prilejul Zilei Ministerului Afacerilor Interne, maiorul Constantin Ștefănescu a primit distincția onorifică din partea ministrului Cătălin Predoiu, în semn de apreciere pentru profesionalismul dovedit pe timpul exercitării misiunilor încredințate.

Într-un alt registru, plutonier adjutant Gîm Ovidiu s-a clasat pe locul l la Campionatul de tir al Ministerului Afacerilor Interne. Acestuia i-a fost acordat „Titlul de cel mai bun trăgător la pistolul 7.65 mm.” și a fost recompensat de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române cu distincția de merit pentru obținerea de rezultate foarte bune în procesul de formare profesională, activități, culturale și sport.

Pentru rezultate deosebite, alți 9 jandarmi fălticeneni au fost înaintați în gradul următor înainte de termen sau la termen, iar 12 subofițeri au primit recompense morale.

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean precizează că și în anul 2024 jandarmii fălticeneni vor acţiona cu fermitate, profesionalism şi consecvenţă, fiind „permanent alături de cetățeni de fiecare dată când vor avea nevoie de sprijin”.

ȘTIRI