Investiție nouă pentru comuna Baia. Primarul Maria Tomescu anunță semnarea contractului de finanțareRural

Investiție nouă pentru comuna Baia. Primarul Maria Tomescu anunță semnarea contractului de finanțare

       Accesări: 2295

Dezvoltarea locală depinde de investiții și programe de utilitate publică. La acest capitol comuna Baia se numără printre unitățile administrative sucevene cu cele mai multe fonduri atrase pentru obiective existente sau viitoare. Un nou proiect primește undă verde zilele acestea, după ce Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea.

Este vorba despre reabilitarea și modernizarea unei clădiri administrative care va fi utilizată ca sediu adminitrativ complementar pentru Primăria Comunei Baia.

Finanțarea se ridică la aproximativ 1,5 milioane de lei și va fi asigurată integral de către Ministerul Dezvoltării.

Primarul Maria Tomescu anunță semnarea contractului de finanțare pentru acest nou obiectiv, primul la nivelul comunei Baiai care primește fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Am semnat contractul de finanțare pentru acest obiectiv. Mă bucur că am reușit să adăugăm la lista actualelor investiții și această clădire veche, căreia în vom da, din nou, utilitate publică.”, ne-a declarat primarul Maria Tomescu. „Proiectul prevede schimbări importante. Va fi o clădire foarte modernă. Este un nou proiect câștigat pentru comunitatea locală, cu finanțare asigurată integral.”

Mahanu Design

Clădirea actuală va suferi transformări radicale la nivel estetic și structural.

Imobilul va fi renovat complet, recompartimentat și eficientizat energetic, nu doar pentru birouri destinate angajiților din administrația publică locală.

Clădirea, ce dispune de două etaje, în anii din urmă utilizată ca dispensar medical, va devina una multifuncțională.

Aici va fi și amenajată, printre altele, și o Cameră de Urgență.

Lucrările de modernizare vor începe anul viitor, după încheierea procedurilor de licitație.

În același context al investițiilor, Primăria Comunei Baia va inaugura până la finele acestui an trei noi obiective finalizate.

Este vorba de modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru”, noul Centrul Medical Uman și noul Centru educaţional comunitar (After-school).

ȘTIRI