Investiție în infrastructura educațională din Fălticeni. Este în lucru noua cantină destinată Școlii „Mihail Sadoveanu”Local

Investiție în infrastructura educațională din Fălticeni. Este în lucru noua cantină destinată Școlii „Mihail Sadoveanu”

       Accesări: 2049

Investiție nouă la nivel local. Infrastructura educațională din Fălticeni se dezvoltă prin intermediul câtorva proiecte care au demarat deja, iar altele urmează să înceapă. Unul dintre acestea este cantina destinată elevilor Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”.

Obiectivul este finanțat integral de la bugetul local și va fi dat în folosință în toamna anului viitor.

Noua cantină, amplasată pe capătul terenului de sport, este realizată după un proiect tip, același care a sta la baza construirii cantinei Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”.

Șantierul este deschis de aproximativ două săptămâni, iar acum se lucrează la fundație.

Cantina pentru elevii cu programe prelungite de studiu

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Valoarea investiției se ridică la 1,64 milioane de lei.

Banii au fost eșalonați în două tranșe. Anul trecut au fost achitate costurile proiectării, în valoare de peste 62.000 de lei, iar anul acesta sunt alocați aproximativ 1,58 milioane de lei pentru restul obiectivelor stabilite în proiect.

Autoritățile locale consideră că noul obiectiv va contribui la „creșterea atractivității orașului (pe palierul educațional, reducerea riscurilor de accidente pentru elevi, abordarea integrată sub aspect social, economic și educațional, respectiv protejarea mediului înconjurător”.

Cantina școlară este destinată elevilor de la clasele Step by step și celor aflați în programul After School care rămân la cursuri până după-amiaza.

Investiție finanțată integral din bugetul local

Obiectivul general al proiectului este sprijinirea elevilor în perspectiva unei bune activități școlare.

Cantina școlară va avea 300 de metri pătrați, iar clădirea va fi ridicată pe un singur nivel.

Proiectul este orientat pe cerințe moderne precum confort termic, spațiu și iluminare naturală sporită. Sala de mese va avea, printre altele, și cu sistem audio-video.

La același capitol, al dotărilor, bucătăria va beneficia de aparatura electrocasnică, mobilier, veselă, care ca și mobilierul din sala de mese, vor fi achiziționate tot din bugetul local.

ȘTIRI