Întâlnire emoționantă și motivațională. Elevii din Rădășeni au aflat povestea de succes marca Ciprian Tudosă. Vicecampionul olimpic s-a întors în satul natalSpecial

Întâlnire emoționantă și motivațională. Elevii din Rădășeni au aflat povestea de succes marca Ciprian Tudosă. Vicecampionul olimpic s-a întors în satul natal

       Accesări: 4026

Lecție despre succes și motivație personală. Elevii Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu” din Rădășeni l-au întâlnit în cadrul unei activități extrașcolare pe cel mai titrat sportiv din satul lor natal și unul dintre cei mai buni canotori ai momentului la nivel mondial. Vicecampionul olimpic Ciprian Tudosă s-a întors în satul natal și nu a ratat prilejul de a-i cunoaște pe cei mai mici admiratori, care l-au văzut doar pe micul ecran.

Întâlnirea s-a desfășurat joi, 16 septembrie, pe terenul de sport al școlii, unde copiii de la ciclul primar și gimnazial au ascultat povestea de succes și parcursul sportivului de performanță, una dintre stelele canotajului românesc.

La activitate au participat profesorii unității, directoarea Ana Iordachi și primarul Neculai Perju.

Edilul localității a descris personalitatea sportivului Ciprian Tudosă, care la vârsta de 18 ani a primit distincția de Cetățean de Onoare al Comunei Rădășeni, amintind performanțele acestuia în lumea canotajului.

Sportivul le-a povestit elevilor despre marea lui pasiune, în care investise timp și energie, dar și marea dezamăgire pe care a trăit-o după câțiva ani ca jucător de fotbal. Destinul, însă, îi rezervase ceva măreț.

Mahanu Design

Ciprian Tudosă l-a întâlnit pe Vasile Avrămia, omul, prietenul și antrenorul care l-a pus pe linia de plutire și i-a deschis calea spre succes.

La 12 ani urcă pentru prima dată în barcă, iar de aici începe povestea campionului care a câștigat medalie după medalie, competiție după competiție.

Ciprian le-a povestit copiilor că în spatele succesului stau sute de ore de antrenament pe săptămână, ani de pregătire pe luciul apei. Viața sportivului de performanță nu este ușoara, pentru că succesul se construiește în timp, cu efort și dăruire.

Vicecampionul olimpic este nedespărțit de medalia de argint obținută la Tokyo. Medalia olimpică a fost prezentată copiilor, fiind cea mai prețioasă dintre cele 100 de medalii ale sportivului din Rădășeni.

Momentele emoționante și surprizele s-au înșiruit ca într-o zi specială pentru un om și sportiv special.

În semn de prețuire față de consăteanul lor, două eleve au transmis un mesaj personal de apreciere la adresa lui Ciprian Tudosă, iar un alt elev i-a oferit un buchet de flori.

În cadrul întâlnirii, canotorul din lotul național al României a făcut cunoștință cu Ștefan Fîntînariu, un copil de 12 ani, talentat la fotbal, elev al școlii din Rădășeni, care se remarcă în fiecare partidă disputată. Pentru a-l încuraja și a-l pune „imaginar” în postura de vicecampion, Ștefan a primit, pentru câteva momente, medalia de argint câștigată la Tokyo.

Alți trei copii cu aptitudini sportive au făcut cunoștință cu Ciprian Tudosă, una dintre stelele canotajului românesc, model de succes pentru tânăra generație.

Aceștia au fost încurajați de Ciprian să nu renunțe la pasiunea lor și să se antreneze cu seriozitate pentru a obține rezultate tot mai bune.

La finalul întâlnirii, una în care au abundat mesajele motivaționale, emoția și bucuria, elevii au avut două dorințe: o sesiune foto cu Ciprian Tudosă și una de autografe.

Dorințe împlinite!

Misiunea nu este deloc ușoară, atunci când zeci de bilețele galbene te înconjoară dintr-o dată, iar glasuri la unison cer nerăbdător: vreau și eu unul!

Activitatea s-a mutat mai târziu în sediul Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu”, școala unde Ciprian a studiat, până în clasa a opta, când s-a transferat la Fălticeni.

Cuprins de emoție și bucurie, vicecampionul olimpic s-a întors în clasa unde a învățat, i-a revăzut pe o parte dintre profesori și a rememorat câteva dintre amintirile frumoase de pe băncile școlii rădășenene.

În sala multimedia, directoarea Ana Iordachi i-a înmânat o diplomă de onoare și un exemplar al revistei „Ecouri rădășenene”, deschisă cu un articol dedicat performanței remarcabile obținute la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în paginile următoare fiind așezate câteva însemnări legate de trecerea elevului Ciprian Tudosă prin „tunelul de lumină” al Școlii „Ion Lovinescu”.

Profesorii prezenți și primarul localității au ținut să-și exprime bucuria de a-l revedea pe fostul lor elev și i-au mărturisit că au urmărit cu sufletul la gură finala competiției, trăind aceeași bucurie ca și ceilalți români care iubesc canotajul, dar mai ales triumful sportivilor români la cea mai importantă competiție polisportivă din lume.

Au urmat întâlnirile din sălile de curs, vicecampionul olimpic la canotaj a fost primit cu flori, zâmbete, aplauze și un mesaj de bun venit, scris cu litere de-o șchioapă pe tablă.

Sportivul, vector de imagine pentru Comuna Rădășeni, i-a îndemnat pe elevi să fie silitori, să le dea motive de bucurie atât profesorilor, cât și părinților.

Ca semn al trecerii și revenirii în școala din satul natul, Ciprian Tudosă a lăsat un autograf pe drapelul arborat în clasă, apoi a încondeiat câteva gânduri în Cartea de Aur a școlii.

Întâlnirea s-a cristalizat ca un imbold pentru tânăra generație, generând bucurie pentru profesori, admirație și prețuire pentru vicecampionul olimpic.

Mai mult decât atât, întâlnirea cu universul asului în canotaj, născut și școlit la Rădășeni, antrenat și format la Fălticeni, se rezumă, de fapt, la două cuvinte: ambiție și pasiune. Sau cum ar spune însuși Ciprian Tudosă: să nu cedezi niciodată! Să lupţi pentru visul tău tot timpul!

ȘTIRI