Infuzie de fonduri locale și europene. Primăria Fălticeni continuă investițiile pentru grădinițe, școli și colegiiEducație

Infuzie de fonduri locale și europene. Primăria Fălticeni continuă investițiile pentru grădinițe, școli și colegii

       Accesări: 490

Sistemului educațional local este într-o continuă modernizare. În vara acestui an, dar și după începerea anului școlar 2023-2024, autoritățile locale au continuat să finanțeze proiecte noi în toate unitățile de învățământ, dar și investiții pentru lucrări de reparații și reabilitare. Infuzia de fonduri locale și europene pentru educație face ca rețeaua școlară din Fălticeni să fie cea mai modernă din județul Suceava.

Proiecte de câteva zeci de milioane de lei, cu fonduri locale, guvernamentale și europene sunt desfășurate în prezent sau urmează să fie implementate pe parcursul acestui an școlar.

La noua creșă „Sfânta Ana”, ce și-a început activitatea pe 6 noiembrie, au fost achiziționate în vară noi materiale ca urmare a extinderii capacității, de la 70 la 125 de locuri.

Sistemul de învățământ preșcolar va avea din acest an un obiectiv modern, care va găzdui două grădinițe cu program normal într-o singură clădire. Investiția, de aproximativ 5 milioane de lei, derualtă pe Strada Ion Dragoslav, urmează să fie încheiată în decursul acestui an.

De la bugetul local sunt alocate 140.000 de lei la Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio” pentru reparații interioare.

Codrin Benta

Autoritățile locale derulează investiții sau urmează să înceapă unele noi atât cu fonduri de la bugetul local, cât și fonduri europene.

Un proiect de anvergură, de peste 13 milioane de lei, va fi implementat la nivel local pentru dotarea școlilor cu mobilier, echipamente digitale și dotări pentru laboratoare.

La Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” va începe proiectul de reabilitare termică pentru corpul principal de clădire (2,77 milioane lei). Aceeași unitate va primi și un autobuz școlar electric în valoare de 320.000 de lei

În planul investițiilor actuale la Școala Gimanzială „Ion Irimescu” este în derulare construirea unei săli de sport moderne (peste 2 milioane de lei).

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” este beneficiara unui alt proiect, realizat în proporție de 50%, în valoare de 3 milioane de lei, prin care va fi materializată clădirea în care va funcționa viitoarea cantină școlară, la parter, și săli de cursuri, la primul etaj.

Un alt nou proiect din bugetul local este Centrul Multimedia ce va fi construit la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” (3 milioane de lei). Unitatea va mai primi tehnică de calcul, în valoare de 9.900 de lei.

La Colegiul Național „Nicu Gane” sunt modernizate sala de sport și rețeaua de apă. De asemenea, au fost achiziționate două noi centrale termice și urmează să fie reabilitată clădirea internatului.

Investiții sunt și la Colegiul „Vasile Lovinescu”, unde au fost realizate reparații la câteva săli de curs.

Un proiect de reabilitare termică și reparații interioare, din bugetul local, este în desfășurare la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Tot pentru acest colegiu au fost alocate fonduri destinate achiziției de dotări necesare cantinei și Centrului de Documentare și Informare.

ȘTIRI