Informații despre asigurarea auto care te pot ajuta în alegerea celei mai bune polițe. Cine influențează costul asigurării?Diverse

Informații despre asigurarea auto care te pot ajuta în alegerea celei mai bune polițe. Cine influențează costul asigurării?

       Accesări: 349

Asigurarea auto este ca un rău necesar pentru cei mai mulți dintre noi. Este un serviciu pentru care trebuie să cotizăm lunar, dar cel puțin vine cu avantaje, deoarece ne acoperă cheltuieli imense atunci când suntem implicați într-un accident de mașină. Nu vrem să mai cheltuim bani și cu asta, dar știm că este obligatoriu atâta vreme cât dorim să conducem un autovehicul.

Totuși, ca să fim încrezători referitor la polița de asigurare auto cea mai bună în cazul nostru, trebuie să avem în vedere unele lucruri. Contează în ce țară locuiești, ce fel de mașină conduci, vârsta ta, ce fel de șofer ești și câți ani de conducere prudentă ai la bord.

Un mit. Mașinile de culoare roșie sunt mai costisitoare la asigurare

Se zice că mașinile de culoare roșie costă mai mult la asigurare spre deosebire de mașinile în orice altă culoare a curcubeului. Dar acest lucru este pur și simplu ridicol.

Într-adevăr, culoarea roșie a fost dintotdeauna asociată cu pericolul și viteza, fiind preferată pentru autovehiculele sport în general.

Însă nu există o legătură între culoarea mașinii și costul asigurării auto.

Așa că îți poți cumpăra o mașină în cea mai trăznită sau puternică culoare, fiindcă acest lucru nu se reflectă atunci când vei încheia o asigurare pentru ea. Totuși, cel mai bine este să te informezi la asiguratorul tău referitor la acest lucru.

Modelul mașinii, anul de fabricație și tipul de motor influențează costul asigurării

Dacă conduci un autovehicul nou-nouț, scump și cu un motor puternic, este posibil să plătești mai mult pentru o asigurare auto. În funcție de fiecare companie RCA costul de asigurare poate fi altul.

Dar, în majoritatea cazurilor, de vreme ce mașinile mai scumpe și mai noi costă mai mult la întreținere și la piese, și polița de acoperire poate fi mai mare.

Șoferii mai tineri vor plăti mai mult pentru asigurarea autovehiculului.

În cazul șoferilor cu vârsta sub 30 de ani, ca și în cazul proprietarilor de autovehicule cu capacitate cilindrică mai mare, prețurile pentru polițele RCA sunt mai ridicate.

La fel se întâmplă, se pare, și în cazul în care mașina pentru care se încheie asigurarea este înmatriculată într-o zonă cu risc mai sporit de accidente.

Companiile de asigurări auto pot reînnoi sau nu singure polița RCA?

Conform legii, asiguratorii RCA trebuie să informeze asiguratul referitor la încetarea contractului RCA, cu o lună înainte de termen.

De asemenea, mesajul de informare trebuie să conțină oferta de reînnoire a contractului din partea firmei respective, dar și posibilitatea de a consulta alte firme de asigurare pentru a studia și alte variante de oferte RCA.

Acest lucru înseamnă că asiguratorul RCA la care s-a avut până atunci polița va reînnoi contractul doar în urma comunicării acordului dat de către asigurat în acest sens.

Având aceste informații în minte, ține cont de asemenea că nici trecerea de la o companie la alta nu este o practică tocmai bună pentru a beneficia de pe urma unei asigurări auto avantajoase.

ȘTIRI