Indisciplina se plătește! Poliția Locală Fălticeni împarte amenzi șoferilor care își lasă mașinile pe trotuareLocal

Indisciplina se plătește! Poliția Locală Fălticeni împarte amenzi șoferilor care își lasă mașinile pe trotuare

       Accesări: 3857

Oamenii legii dau amenzi pe capete. Marți a fost o zi cu ghinion pentru șoferii care au obiceiul să parcheze acolo unde legea spune că nu au voie. Agenții Poliției Locale Fălticeni au început să împartă sancțiuni, după ce zilele trecute au dat doar avertismente.

Sunt vizați conducătorii auto care parchează pe trotuare, cât și pe căile de acces destinate pietonilor.

Autoritățile locale au primit zeci de sesizări din partea mai multor fălticeneni care s-au plâns că nu pot circula pe trotuar din cauza mașinilor staționate sau oprite aici. Părinții sunt nevoiți să se deplaseze cu copiii pe partea carosabilă, riscul producerii accidentelor fiind ridicat.

Sesizările părinților au fost dublate și de cele ale unor cadre didactice care au semnalat aceleași situații și în zona unităților de învățământ.

Oamenii legii și-au făcut simțită prezența pe străzi și au început să aplice amenzi. Parcările pe trotuar se sancționează pecuniar, între 290 și 435 de lei și două puncte de penalizare aplicate la permisul de conducere.

Mahanu Design

În doar câteva ore au fost aplicate 20 de amenzi pe străzile Ion Dragoslav, Ștefan cel Mare și 1 Mai.

Agenții Poliției Locale Fălticeni vor continua acțiunile până când trotuarele și căile de acces din zona blocurilor vor fi redate în totalitate pietonilor.

Pentru a preveni oprirea și staționarea mașinilor în aceste locuri destinate circulației persoanelor, administrația municipală a instalat stâlpi metalici pe borduri, iar în dreptul câtorva unități de învățământ au instalat parapete colorate care au și rolul de a-i proteja pe părinții, copiii și profesorii care vin sau pleacă de la școală.

ȘTIRI