Incident mortal în comuna Mălini. Un electrician și-a pierdut viața. Un stâlp din beton s-a prăbușitRural

Incident mortal în comuna Mălini. Un electrician și-a pierdut viața. Un stâlp din beton s-a prăbușit

       Accesări: 24054

Tragedie în comuna Mălini. Un electrician a murit în timp ce lucra la rețeaua electrică. Bărbatul se afla pe un stâlp din beton amplasat pe o proprietate privată.

Incidentul s-a petrecut vineri după-amiază, în jurul orei 16, în satul Poiana Mărului.

Electricianul executa lucrări de reparație și înlocuire de elemente aflate pe rețeaua de curent.

La un moment dat, stâlpul a cedat și s-a prăbușit cu tot cu electrician.

Un alt bărbat a sunat la 112 și i-a chemat pe cei de la Ambulanță să intervină. Un echipaj de la Fălticeni s-a deplasat la locul incidentului și agenți ai S.P.R. Mălini.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cu toate că au făcut manevre de resuscitare, ambulanțierii nu au mai putut să salveze viața victimei. Leziunile suferite i-au fost fatale electricianului.

Potrivit reprezentanților companiei Delgaz Grid, bărbatul lucra la o rețea de medie tensiune. Acesta era angajat al unei firme contractoare.

Delgaz Grid a format o comisie de anchetă care va investiga accidentul.

„Ieri, vineri, în jurul orei 15,30 în comuna Mălini, a avut loc un incident cauzat de ruperea unui stâlp de beton, conducând la decesul unui electrician, care se afla la o lucrare în rețeaua de medie tensiune. Electricianul era angajat al unei firme contractoare.”, ne-a declarat Corneliu Zaiț, purtătorul de cuvântul al Delgaz Grid. „La nivelul companiei noastre s-a constituit o comisie de anchetă care investighează accidentul, colaborând pe deplin cu autoritățile cărora le pune la dispoziție toate documentele și informațiile necesare.”

Potrivit IPJ Suceava, electricianul lucra la înlocuirea unor cabluri de tensiune care duceau la locuința unei femei din satul Poiana Mărului.

Stâlpul din beton s-a rupt în două, de la distanța de trei metri față de sol. Electricianul se afla pe vârful stâlpului, când acesta a cedat și s-a prăbușit.

Bărbatul care și-a pierdut viața avea 55 de ani și este din municipiul Suceava. El purta o centură complexă, echipament utilizat pentru urcarea pe stâlpi și asigurarea pentru lucrul la înălțime.

Electricianul era angajatul unei firme din județul Suceava.

Polițiștii au întocmit dosar penal, în acest caz, pentru ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă.

ȘTIRI