Incident la secția nr.93 din Fălticeni. Buletin de vot deja ștampilat pentru candidatul Cătălin ComanLocal

Incident la secția nr.93 din Fălticeni. Buletin de vot deja ștampilat pentru candidatul Cătălin Coman

       Accesări: 4528

Alegerile locale nu sunt lipsite de incidente. Nu mai puțin de 17 sesizări au fost făcute polițiștilor în privința neregulilor petrecute în secțiile de votare și în afara acestora, cele mai multe vizând transportul de persoane către secții de votare. Un alt incident este consemnat și la Fălticeni.

La secția de votare nr.93 de la Grădinița „Dumbrava Minunată” un votant a primit un buletin de vot deja ștampilat în dreptul lui Cătălin Coman, candidatul PSD la funcția de primar.

Un reprezentant PNL a anunțat autoritățile, prin 112, iar polițiștii de Biroului de Investigații Criminale s-au deplasat la fața locului.

Persoana votantă, o tânără în vârstă de 20 de ani, a primit toate cele patru buletine de vot, după care a intrat în cabina de vot și apoi a ieșit imediat, și a sesizat existența ștampilei aplicate pe buletin președintelui secției de votare.

Tânără s-a deplasat la Poliția Municipiului Fălticeni pentru audiere.

Codrin Benta

Reprezentanții poliției susțin că, potrivit declarației tinerei alegătoare, ea a primit un buletin de vot deja ștampilat în dreptul candidatului Cătălin Coman (PSD). Celelalte trei buletine de vot erau fără probleme. Alegătoare a primit un nou buletin de vot pentru a-și exprima opțiunea.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru abuz în serviciu, față de persoana din comisie care i-a înmânat buletinul de vot.

Cercetările continuă în acest caz. Procurorul de caz urmează să formuleze soluția procedurală.

Potrivit președintei Secției de votare nr.93, Ana Nazarov, alegătoarea a intrat în cabina de vot a stat 3-5 secunde și nu a votat pe niciun buletin de vot, dar a ieșit cu buletinul de vot și a spus că l-a găsit votat în dreptul candidatului PSD.

„Noi am verificat toate buletinele de vot și nu am găsit nicio ștampilă. Cum de s-a întâmplat asta…? Buletinele ne-au fost date de la Biroul Electoral Județean, iar toate ștampilele de vot sunt la membrii din secție. Așa că, n-are nicio logică ce spune alegătoarea.”, ne-a declarat președinta Secției nr.93 din Fălticeni. „Au venit polițiștii de la BIC, au ridicat toate buletinele de vot, toate patru, și s-a întocmit dosar penal.

Ana Nazarov mai spune că lucrurile par cusute cu ață albă, dar se abține de la orice comentariu privind cele întâmplate.

Președintele Biroului Electoral Municipal ne-a declarat că, până la ora 20.50, (ora redactării știrii) nu a primit sesizări scrise și nici verbale legate de acest incident, nici de la președinta secției de votare și nici de la reprezentanții PNL.

ȘTIRI